SONDAJUL CARE NE INTERESEAZĂ!

Cetăţenii care au răspuns recent la un sondaj de opinie nu sunt convinşi că noi reguli bancare vor preveni o viitoare criză financiară. 64% dintre cei intervievaţi nu cred că un nou regulament financiar va fi adoptat înainte ca un alt dezastru să fie evitat. Voci parlamentare recunosc că nu pot prezice ce situaţie de urgenţă ar putea apărea pentru a adopta un proiect de lege care să evite colapsul financiar.
Proiectul menţionat obligă autorităţile să supravegheze ameninţările de ordin financiar şi să instituie noi măsuri de protecţie a consumatorilor.
Sondajul de opinie mai indică faptul că părerile celor chestionaţi sunt împărţite. 8 din 10 dau vina pe bănci, pentru apariţia crizei. Iar 7 din 10 acuză guvernul. 6 din 10 îi condamnă pe cei care au făcut datorii şi nu mai au capacitatea financiară de a le restitui. Mai puţin de un sfert dintre participanţii la sondaj îl consideră vinovat pe preşedintele ţării!
Dar… aproximativ două treimi dintre cei intervievaţi au recunoscut că situaţia lor financiară este bună sau începe să devină bună! Este fraza care dezvăluie că, deşi păreau să reflecte starea de spirit din România, datele de mai sus se referă exclusiv la SUA.
Este adevărat că guvernul de la Bucureşti analizează cu reprezentanţii Băncii Naţionale a României un dezirabil plan vizând măsuri eficiente de redresare economică, dar sondajul menţionat se referea la noile reguli dorite pe Wall Street. Sondajul a fost realizat de „GfK Roper Public Affairs & Corporate Communications”, în perioada 9-14 iunie 2010, prin dialoguri în direct şi interviuri realizate telefonic. Eşantionul americanilor chestionaţi este reprezentativ la nivel naţional – 1044 adulţi. Marjă de eroare? Plus sau minus 4,3%
Sondajul care ne-ar interesa pe noi, românii, ar trebui să cuprindă şi câteva întrebări aparent retorice. În mod inconştient, sau premeditat au supervizat prăbuşirea economiei naţionale primul preşedinte al republicii postdecembriste şi întâiul premier din aceeaşi perioadă? Majoritatea pământurilor, pădurilor, precum şi a celor mai eficiente întreprinderi din Transilvania şi Banat sunt sau nu deja proprietatea unor investitori maghiari – autohtoni sau de la Budapesta?
România este depopulată de tineri pentru a se stabili aici etnii care pot schimba, în timp, caracterul naţional unitar al statului român?
Acestea sunt întrebările la care şi actualul preşedinte al ţării trebuie să răspundă. Public.

Editorial publicat de ZIUAVECHE.RO.

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

~