PE UNDE CALCĂ ALEXEI OSTROVSKI?

Până azi nu am ştiut că există acest parlamentar rus, Alexei Ostrovski! Am aflat de convingerile domniei sale după ce a dovedit curajul, diplomaţia şi inteligenţa de a propune Dumei de Stat – din proprie iniţiativă şi nu (Doamne fereşte!) din ordinul lui Putin – discutarea decretului semnat de preşedintele interimar al Republicii Moldova, blândul român Mihai Ghimpu. Cel prin care ziua de 28 iunie 1940 a fost declarată Zi a ocupaţiei sovietice.

Dacă datele găsite de mine pe Internet sunt corecte atunci puştiul, în raport cu mine, Alexei Ostrovski a împlinit în ianuarie a.c. doar 34 de ani. La mulţi ani Alexei! Şi felicitări pentru postul actual, de presedinte al Comisiei pentru Comunitatea Statelor Independente din forul legislativ rus.
Prin urmare, habar nu ai de ororile celui de-Al Doilea Război Mondial. Ai învăţat, ca papagalul, un curs de istorie sovietică şi acum o repeţi la megafon…
Înainte de a comenta cuvintele sale, rostite la adresa istoriei Basarabiei – pământ românesc – o să aduc la lumină proba „lucidităţii” acestui personaj, folosit, probabil, ca băiat de mingi la Moscova.
De ce? Iată un exemplu! Cu ani în urmă, când preşedintele Bush o numea pe Condoleeza Rice ca succesor al lui Colin Powell în funcţia de secretar de stat, una dintre reacţiile negative, în Rusia le-a avut şi junele Alexei Ostrovski! Nu ştiu de ce tot îmi vine să scriu polcovnic în dreptul său… Pe atunci el era nici mai mult, nici mai puţin decât adjunctul preşedintelui comisiei pentru relaţii externe din camera inferioară a parlamentului rus.
În timp ce Constantin Kosaciev, preşedintele comitetului pentru afaceri internaţionale al Dumei de Stat aprecia că Rice este un expert proeminent în problemele Rusiei şi ale fostei Uniuni Sovietice, alde Alexei, – cu o profundă vigilenţă KGB-istă – avertiza că relaţiile bilaterale dintre Washington D.C. şi Moscova ar putea fi deteriorate! Cauza? Atenţie la inteligenţa argumentaţiei care urmează. Condoleeza Rice este avocatul unei poziţii dure faţă de administraţia preşedintelui, pe atunci, Vladimir Putin. Culmea ironiei? Viaţa a demonstrat exact contrariul!
Acum vine polcovnicul, pardon, puştiul Alexei şi declară că „nu avem dreptul moral să trecem cu vederea această decizie criminală, îndreptată nu doar împotriva Rusiei şi a Moldovei, dar şi a comunităţii internaţionale, pentru că ea continuă, încă o dată, logica celor care falsifică istoria, care reexaminează rezultatele celui de-al Doilea Război Mondial”. Serios?
Dar soldaţii sovietici au avut dreptul moral să îl bată pe bunicul meu, în iunie 1940, un amărât mecanic de locomotivă, din comuna Lencăuţi, judeţul Soroca, care abia şi-a salvat familia fugind – cu locomotiva şi garnitura trenului plină cu români oripilaţi de ororile Armatei Roşii – până la Gheorghieni, în inima Transilvaniei, tot pământ românesc?
Alexei, Alexei…du-te să iei lecţii de la tătucul Putin, care şi el credea, când avea vârsta ta, în eternitatea Republicii Democrate Germane. Dumnezeu să o ierte…Acum RDG este parte integrantă, naturală, a ţării mamă – Germania.
Tu nu falsifici istoria. Habar nu ai ce declari! Păi unirea naturală, paşnică, a RDG cu RFG a fost o reexaminare a rezultatelor celui de-Al Doilea Război Mondial? Sau o repunere în drepturi a unei naţiuni mândre şi puternice din inima Europei, de a cărei voce se ţine cont şi azi la Kremlin?
Alexei, Alexei…ori ai fost pus să arăţi pisica Chişinăului şi ai ignorat ce forţe puternice sprijină demnitatea preşedintelui Ghimpu, ori ai uitat că trăieşti în anul 2010 şi omiţi ce război va veni. Dacă ultima variantă este reală îţi sugerez să soliciţi serviciilor specializate discursul politicianului american Ron Paul, rostit în Camera Reprezentanţilor a SUA, pe 29 iunie 2010, înregistrat de canalul de televiziune C-SPAN şi pus pe YouTube.
Asta ca să înţelegi ce furtună vine în Orientul Mijlociu. Dar mai ales de ce trupele ruseşti nu vor mai trece niciodată, înţelegi, niciodată, graniţa românească de pe Nistru!
Alexei, Alexei… ai doar 34 de ani şi calci numai în străchinile politichiei – aruncate pe jos de la masa ţarului. O meserie de tot plânsul. Ţine-te tare! Vei mai primi misiuni similare, polcovnic Alexei…

Articol publicat de ZIUAVECHE.RO

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

~