REFORMA S-A OPRIT LA RESTRUCTURARE

Articol publicat de ZIUAVECHE.RO

Cea mai electrizantă emisiune de televiziune de la începutul lunii iulie până acum a fost realizată de teleastul Radu Tudor. El a pledat, în mod inteligent, pentru respectarea condiţiei militarului român – în seara marcată de tragicul accident aviatic de la Tuzla. Invitat în studiou era Sorin Stoicescu, prezentat ca general în rezervă şi expert în analiza accidentelor aviatice.

Radu Tudor îi sensibiliza pe telespectatorii interesaţi de starea reală a forţelor armate naţionale când concetăţeanul Stoicescu a dat brusc cu… bâta-n baltă! În pofida tuturor evidenţelor, de dotare tehnică anacronică cu rolul asumat în cadrul NATO şi a realităţii că aeronava prăbuşită la Tuzla, cu luptători de elită, era veche, bună de trimis în muzeu, domnul Stoicescu pleda pentru ca militarii români să nu protesteze, să îndure cu tărie umilinţele la care sunt supuşi!

Teleastul a simţit clipa de cumpănă a emisiunii sale şi a intrat în legătură directă cu cel mai popular şef al Statului Major General, generalul Mihail Popescu. A urmat o intervenţie temerară. „Reforma s-a oprit la restructurare”. Enunţul generalului Popescu reflectă crunta realitate. Tot mai vizibilă după 2004. Ajunsă acum la paroxism.

„Militarii au trecut în rezervă cu promisiunea guvernanţilor că vor avea o pensie corespunzătoare riscurilor asumate o viaţă întreagă. Acum – şi-a continuat ideea Mihail Popescu – vor ajunge cetăţeni săraci.”

„Nu avem forţe de elită – a tunat generalul Popescu -, ci doar oameni de elită! Tehnica de luptă este veche.” Iată răni nevindecate ale armatei naţionale.

“Patriotismul nu a devenit vetust în ţara asta!” A mai adăugat, cu o voce gravă, Mihail Popescu, cel mai apropiat înstelat de sufletele celor care au purtat sau poartă uniforme militare.

L-am sunat apoi la telefon. Aşa am aflat că l-a apelat, pe mobil, pe Radu Tudor, fiind neplăcut surprins de pledoaria lui Sorin Stoicescu.

Jurnalistul a preţuit gestul generalului. Şi l-a introdus telefonic în emisiune.

Putea să nu o facă. Dar a fost demn. I-a oferit lui Mihail Popescu clipele necesare de exprimare a adevărului netrunchiat.

Pentru asta, Radu Tudor merită aprecierea: magna cum laude.

Generalul Popescu mi-a mai spus apoi la telefon:

– L-am cunoscut pe comandorul Nicolae Jianu. Ştii cum era? Pâinea lui Dumnezeu…
Nu are nicio vină şeful Statului Major al Forţelor Aeriene, Ioan Aurel Stanciu.
Asta-i tehnica pe care o au, pe aceasta zboară…

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

~