Newt Gingrich intră oficial în competiţia pentru Casa Albă

Newt_Gingrich_by_Gage_Skidmore

Miercuri, 11 mai a.c., fostul lider al Camerei Reprezentanţilor, Newt Gingrich, şi-a anunţat oficial candidatura – prin Twitter şi Facebook – pentru alegerile prezidenţiale din 2012.

“Sunt Newt Gingrich, şi vă anunţ candidatura mea la preşedinţia Statelor Unite, deoarece cred că noi putem reîntoarce America la speranţă şi oportunitate, la locuri de muncă pentru toţi şi la o reală securitate” a precizat cunoscutul om politic, într-un video ce conţine mesajul său integral, lung de două minute.

În esenţă, Gingrich promite: mai multe locuri de muncă; o prosperitate mai mare; un sistem de sănătate mai bun; o speranţă de viaţă sporită; o ţară descentralizată, conform amendamentului 10, cu o putere returnată poporului, de la birocraţia din Washington.

Numai că de la dorinţa exprimată de el, până la materializarea acesteia, este o cale lungă pentru contracandidatul lui Obama.

Astfel, un sondaj Gallup indică realitatea că deşi mulţi americani ştiu cine este Gingrich, asta nu înseamnă că îl şi vor vota la alegerile prezidenţiale de anul viitor.

Concret, chiar dacă 84% dintre simpatizanţii partidului republican îl cunosc, numai 11% l-ar vota, dacă ar trebui să meargă acum la urnele de vot. Sondajul amintit a avut peste 1500 de repondenţi, simpatizanţi ai republicanilor, sau independenţi, şi s-a derulat între 25 aprilie şi 8 mai a.c. Marja de eroare este de +/-3%.

Gingrich îşi va începe săptămâna viitoare turneul său electoral, primul stat vizat fiind Iowa.

El este primul politician republican care a anunţat public intrarea în competiţia electorală, semn al perceperii, de către formaţiunea politică căreia îi aparţine, a creşterii popularităţii preşedintelui Barack Obama, după lichidarea, la ordinul său, de către echipa SEAL, a lui Osama bin Laden.

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

~