Premierul joacă baschet!

Incredibil, dar adevărat. Şeful executivului s-a ţinut de cuvânt. Şi a demonstrat că atunci când face o promisiune, chiar o respectă. Un lucru rar, în lumea de azi.

În consecinţă, nu a ezitat să participe la o oră de educaţie fizică, ca membru al uneia dintre cele două echipe de elevi, desemnate de a disputa o partidă de…basket!

Este adevărat că o asemenea minune nu s-a întâmplat pe târâm natal, ci undeva în… Asia.

Mai precis acolo unde premierul chinez Wen Jiabao a fost filmat, de televiziunea de stat, în timp ce evolua ca un dinamic coechipier, dornic să introducă de mai multe ori mingea, în coşul de plasă.

Minunea asta propagandistică a fost generată de Ziua Internaţională a Copilului – 1 iunie.

Locul meciului, vizând abilităţile sportive ale premierului Wen, în vârstă de doar 68 de ani?
O şcoală generală din Beijing.

A se observa ţinuta nonconformistă a şefului executivului chinez, primul oficial din Republica Populară Chineză care apare în maieu alb, pantaloni trening, apoi scurţi şi tenişi – neexistând, din această perspectivă, niciun alt precedent.

Sigur că, dincolo de imaginile relaxante, amuzante şi surprinzătoare, la finalul meciului mimat, cu decenţă, premierul Wen Jiabao nu a uitat să transmită mesajul – consemnat de Asssociated Press – pentru care a acceptat acest scenariu tipic de relaţii publice:

images

– Numai atunci când copiii sunt sănătoşi, poate o ţară să aibă un viitor mai bun! Am fost foarte fericit că am jucat basket alături de elevii ce au disputat acest meci. Trebuie cu toţii să ne păstrăm un corp sănătos, în scopul de a servi mai bine pe conaţionalii noştri.

Probabil premierul Wen avea în minte proverbul chinez:
Când copiii sunt răi nu merită nicio moştenire; când sunt buni şi vrednici, nu au nevoie de nicio moştenire.

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

~