Ministru chinez – în pat cu spioana din Taiwan!

Duminică, 26 iunie a.c., autorităţile de la Taipei – capitala Taiwanului –

taipei_13

au refuzat să comenteze, pentru televiziunea americană ABC, o informaţie potrivit căreia
ex-ministrul de finanţe, de la Beijing,

384993

Jin Renqing ar fi avut legături, în 2007, cu o femeie spion, din intelligence-ul taiwanez.

Ştirea se baza pe un enunţ inserat pe celebrul website WikiLeaks
– cunoscut pentru prezumţia de a fi portavocea, informală, a intelligence-ului american -, dând drept sursă primară o telegramă secretă destinată Departamentului de Stat al SUA, în care un diplomat de peste Ocean afirma că, în luna august 2007, fostul ministru Jin a demisionat din cauza implicării sale într-o relaţie cu o femeie ce nu i-a fost doar lui amantă, ci a avut legături, necomentabile, şi cu alţi oficiali chinezi de rang înalt!


Serviciul de contraspionaj al Republicii Populare Chineze

207

a dat de înţeles, prin intermediari cu acces la diplomaţi occidentali, din Beijing, că anchetatorii săi bănuiesc că nu a fost doar „un fluturaş, care zboară din floare în floare”, ci şi un spion de elită.

La întrebarea unui ambasador european, emisarii concluziei intelligence-ului chinez au răspuns prompt.
Misterioasa femeie a fost un agent de informaţii din Taiwan.

Cum se întâmplă, de regulă, în asemenea situaţii, nici Ministerul Apărării Naţionale şi nici Biroul Naţional de Securitate, din Taipei, nu au vrut să comenteze aceste presupuneri.

La vremea respectivă, autorităţile de la Beijing s-au limitat la precizarea că ex-ministrul Jin a demisionat din „motive personale.”
A se citi: fotografiat, filmat şi înregistrat în timp ce se bucura de viaţă, alături de necunoscuta provenită din Taiwan.

Adevărul obiectiv este că, la vremea când conducea ministerul cel mai dificil al guvernului comunist chinez, Jin Renqing era recunoscut de protectorii, prietenii şi inamicii săi drept “cel mai bun ministru de finanţe din Asia.”

O etichetare gratuită? Nicidecum!

Avea patru decenii de experienţă în domeniul financiar, inclusiv cel fiscal.
Dar şi o aptitudine naturală uimitoare!

Memora fără dificultate tot felul de numere şi le reproducea rapid, astfel încât presa străină l-a numit, admirativ, “omul numerelor din China.”

Demisia sa, total neaşteptată, venea la apogeul carierei sale. Gestul a fost precedat de zvonurile, răspândite de serviciul secret chinez, privind viaţa sa privată şi asocieri politice nefireşti.

Iniţial s-a încercat acreditarea, la nivelul opiniei publice chineze, a ideii că premierul Wen Jibao i-ar fi recomandat retragerea din funcţie, deoarece Jin s-ar fi plâns unor prieteni apropiaţi că are „un sentiment de oboseală, la locul de muncă.”

În momentul când Jin Renqing şi-a dat demisia, pe căi specifice operaţiunilor psihologice, a fost difuzat zvonul că ex-ministrul Jin şi alţi doi demnitari de stat – care împărţeau cu el aceeaşi amantă! – au căzut victimă la ceea ce la Beijing localnicii numesc „capcana cu miere.”

Ceilalţi doi oficiali, ameţiţi de parfumul spioanei taiwaneze,

a-prostitute-in-the-street-near-casino-lisboa-china-pic-rex-features-782520992

sunt Du Shicheng, care era secretar al organizaţiei comuniste de partid din oraşul Qingdao şi Chen Tonghai, ce conducea atunci firma de stat Sinopec Corp.

Comunişti cu yuani/bani şi dorinţe pe măsura potenţialului lor financiar.

Conform unei tradiţii specifice administraţiei comuniste, autorităţile de la Beijing nu au confirmat niciodată, în mod oficial, implicarea ex-ministrului Jin Renqing şi a celorlalţi doi potentaţi în relaţii intime cu o femeie identificată a fi spioană trimisă de regimul capitaliştilor din Taiwan.

Nu degeaba afirma filozoful chinez Lao Tzu:
”dragostea este una dintre cele mai puternice pasiuni, pentru că atacă, în acelaşi timp, capul, inima şi simţurile.”

Acum, Jin şi cei doi concurenţi ai săi au rămas doar cu inima şocată şi simţurile îngheţate…

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

~