Belgia interzice burqa şi niqab!

MuslimWomen

Postul public de radio-televiziune din Irlanda/RTÉ a difuzat, pe 14 iulie a.c., informaţia potrivit căreia Belgia va deveni al doilea stat membru al UE care va interzice burqa şi niqab-ul, după ce o decizie similară a luat Franţa, statul care găzduieşte cea mai mare populaţie musulmană din Europa.

În Franţa, o femeie, care apare, în mod repetat, cu voalul pe faţă, poate fi amendată cu 150 de euro şi trimisă la ore de…reeducare!

Începând din 23 iulie, în Belgia, femeile musulmane care continuă să poarte îmbrăcămintea orientală – ce include accesoriul vestimentar care le acoperă chipul – vor fi amendate cu 137,50 euro şi vor petrece şapte zile în spatele gratiilor.

Noua lege a fost publicată pe 13 iulie, în buletinul oficial al regatului belgian, după ce deputaţii au aprobat-o, în unanimitate, în luna aprilie.

Se estimează că, în Belgia, aproximativ 270 de persoane poartă pânza de acoperit faţa – niqab-ul – şi aceea de acoperit întreg corpul – burqa.

RTÉ menţionează că Belgia şi Franţa nu sunt singurele ţări care au o asemenea opţiune. De pildă, în această săptămână, Australia a introdus obligativitatea ca femeile cu chipul acoperit să îşi descopere faţă, la solicitarea unui om al legii.

În schimb, în Marea Britanie, organizaţia musulmanilor a transmis presei că sunt puţine şanse ca o asemenea iniţiativă să fie implementată în Regatul Unit/United Kingdom.

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

~