Ultimele zile, cu mânecile suflecate…

Comandantul Corpului Infanteriştilor Marini, generalul James F. Amos

110809-D-DA916-003

Deşi filmele americane abundă în personaje numite, cu evidentă mândrie, Marines/Infanterişti Marini, aceştia constituind a patra categorie de forţe armate din Statele Unite, puţini dintre spectatori, de regulă foşti sau actuali purtători de uniformă, au reţinut detaliul că, spre deosebire de infanteriştii din forţele terestre, din aceeaşi armată, ei au dreptul, regulamentar, ca să poarte mânecile, de la cămaşa ţinutei de campanie, frumos suflecate până la cot.

Ei bine, o depeşă a agenţiei Associated Press, din 18 octombrie a.c., anunţă că tocmai comandantul Corpului Infanteriştilor Marini, generalul James F. Amos a luat decizia ca, începând de luni 24 octombrie, Marines să poarte mânecile – pe tot parcursul anului -, în mod normal, fără a mai fi suflecate, ca semn distinctiv şi reper de mândrie profesională.

Anterior, conform prevederilor regulamentare, mânecile erau suflecate până la doi centimetri deasupra cotului, banda rulată nedepăşind 3 centimetri. Decizia este motivată de faptul că, în teatrele de operaţiuni militare, precum cel afgan, pe timpul acţiunilor de luptă, dar şi în campusurile multinaţionale, infanteriştii marini au preferat să poarte mânecile în mod normal, din raţiuni instinctive, de protecţie personală.

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

~