LA MULŢI ANI, ARMATA ROMÂNĂ!

Gelaledin Nezir este un scorpion visător, cu care am împărţit clipe şi mai bune şi mai rele, prin ţară şi prin teatrele de operaţiuni militare. A purtat cu mândrie uniforma Armatei României şi a fost o voce care a reprezentat-o cu cinste, până când cine-i râvnea locul a reuşit să pună sirenele politichiei să cânte “Vânare de vânt…”

Într-o zi în care Preşedintele ia ora exactă de la Bruxelles şi Regele este preocupat de propria aniversare – una care nu ar mai fi existat dacă nu cădeau, la datorie, anonimii soldaţi, pentru ultima brazdă de pământ românesc eliberată la Carei, în anul 1944 –, rezerviştii de azi sunt aidoma unor lupi singuratici, momiţi într-o parte sau alta.

Unii vor depune coroane – aceeaşi, din anii trecuţi -, liderii lor fiind cumpăraţi cu măriri substanţiale la pensia oricum nedreaptă a octogenarilor de azi. Alţii, o mână de îndărătnici, au chemat la abţinere de la ceremonii şi mă întreb dacă fără apelul lor s-ar fi dus acolo mai mulţi gură cască. Oponenţii lor, puţini vocali, fac pe patrioţii, deşi, în loc să se îmbăţăşoze că sunt prezenţi la înşiruirea de jerbe, fără sens real în 2011, mai bine ar pune o floare la capătâiul părintelui dus pe lumea cealaltă.

Cum însă camaradul Nezir a avut o iniţiativă pe măsura crezului său interior, îi respect gestul şi reproduc gândurile sale, însoţite de o melodie pe care a dorit-o drept ilustraţie muzicală adecvată:

Ziua Armatei Române

Celor care iubesc şi preţuiesc Armata Română nu are cum să le treacă neobservată tocmai Ziua Ei …

Vă propun, de aceea, ca, in zi de sărbătoare, să-i felicitam şi să le mulţumim din suflet tuturor militarilor activi, in rezervă şi in retragere, veteranilor, pentru tot ceea ce au făcut sau fac pentru Ţară şi Armată şi să le dorim multă sănatate şi putere de muncă! La mulţi ani!

Să ne plecăm frunţile in faţa celor care, luptând pentru o idee sau impinşi de la spate, s-au jertfit pe câmpurile de bătaie pentru Ţară şi Poporul Român! Să nu-i uităm niciodată!

Să salutăm şi efortul pe care il fac, departe de ţară, bravii noştri soldaţi aflaţi in misiuni internaţionale. Să mulţumim familiilor acestora, pentru inţelegere, sprijin şi răbdarea de care dau dovadă! Bravo băieţi! La mulţi Ani!

LA MULŢI ANI, ARMATA ROMÂNĂ!

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

~