Ce aştept de la Prima Doamnă a României

După cum se ştie, la finele săptămânii trecute, preşedintele Barack Obama a anunţat că soţia sa, Michelle LaVaughn Robinson Obama – Prima Doamnă a Ţării, împreună cu soţia vicepreşedintelui SUA, Jill Tracy Biden, A Doua Doamnă a Statelor Unite, au reuşit unirea forţelor celor ce oferă locuri de muncă pentru foştii militari şi soţiile lor – însumând 100.000 de noi oportunităţi de angajare pe tot teritoriul naţional.

_____________________________
Haiti Michelle Obama
Prima Doamnă a Statelor Unite, Michelle Obama, a patra din stânga fotografiei, cum priviţi la ilustraţie şi Jill Biden, soţia vicepreşedintelui Obama, a doua persoană din dreapta imaginii.
_____________________________

Pentru a contura imaginea acestui efort colectiv este suficientă inserarea reperelor specifice ultimelor două luni, din anul în curs.

Astfel, în luna octombrie, Asociaţia Americană pentru Logistică (ALA) şi cele 270 de companii afiliate, conduse de Tyson Food şi EURPAC s-au angajat să angajeze 25.000 de veterani – la ei, la noi militari în rezervă – până la finele anului 2013.

Sears Holdings, care are în prezent mai mult de 30.000 de veterani angajaţi şi soţii de militari, s-a decis să mai angajeze – până în luna decembrie 2012 – încă 10% din conaţionalii ce fac parte din cele două categorii.

Iar în luna noiembrie a.c., Prima şi A Doua Doamnă a Statelor Unite au obţinut, de la Asociaţia Internaţională Franchising/IFA şi cele 1.100 de companii afiliate, angajamentul de a asigura locuri de muncă pentru 80.000 de veterani şi soţii de militari, până în anul 2014. Acest angajament include şi dorinţa de a oferi oportunităţi de muncă pentru 5000 de răniţi în teatrele de război.

Tot în noiembrie, MSEP/ Parteneriatul pentru Locuri de Muncă oferite Soţiilor de Militari şi cele aproximativ 100 de companii şi organizaţii conexe au declarat că vor angaja 20.000 de soţii ale unor militari, până în anul 2014.

Aştept un gest similar, proporţional cu realităţile româneşti, de la Prima Doamnă a României.
Aceasta fiind, în mod evident, Maria Băsescu.
Nicidecum altcineva.

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

~