Capă şi…spadă

Jurnalistul Victor Ciutacu a adresat redacţiei ZIUAVECHE.RO următoarele rânduri:

Am citit cu interes comentariul colonelului Ion Petrescu. Dreptul de opinie fiind garantat de Constitutie, n-am nimic de reprosat, ci doar doua nelamuriri.
1. Cand, exact, am facut rabat de la rigorile profesiei. Ideea ca nu e momentul sa nominalizeze momentele si contextele nu sta in picioare.
2. N-am nevoie de invitatii pentru a-i cunoaste pe profesionistii aerului. Unii dintre ei imi sunt prieteni si, in numele unor principii, le-am aparat drepturile la Antena 3. Si nu l-am regasit pe domnul colonel printre cei inscrisi la cuvant sau printre expeditorii de mailuri de protest la adresa politicii generalului Oprea.
Nu simt nevoia sa polemizez pe site, la comentarii, cu oameni al caror argument suprem e sa ma faca maimuta.
Victor Ciutacu
__________________________________

081210-A-2315M-699

Fiind informat de misiva electronică de mai sus am trimis următoarele rânduri-gânduri:

Am onoarea să vă salut, domnule Victor Ciutacu,

Vă mulţumesc pentru timpul afectat lecturii opiniei mele.
La nelămuririle dvs. am două precizări:

1. Aţi făcut rabat de la rigorile profesiei ori de câte ori aţi acceptat, la ceas de seară, să veniţi ca invitat, la emisiunile unor colegi, care contau pe ironiile dvs., unele reuşite, omiţând că aţi avut o zi grea în redacţie, concluzie posibilă din moment ce un bărbat altfel pedant, ca dumneavoastră, venea nebărbierit, lucru nepermis într-un studiou TV profesionist. Cel puţin aşa am văzut peste Ocean, în incinta ABC News.

2. Recursul la invitarea unor jurnalişti ca dvs., în mediul invocat, nu era decât un procedeu utilizat în Statele Unite, pentru a lămuri jurnaliştii, la faţa locului, cu condiţiile reale dintr-o unitate sau alta.

Este adevărat că aţi apărat şi drepturile profesioniştilor aerului, la Antena 3, la nivel principial.
Aceste rânduri nu ţin de polemică.
În ce mă priveşte, în rândurile publicate nu am făcut nicio apreciere negativă la adresa dvs.

După generalul Văduva, fost lider al presei militare şi Adelin Petrişor aţi fi fost, probabil, al treilea jurnalist din România care ar fi zburat în dublă comandă.

Eu am fost chiar în luna ianuarie, 2011, în studioul Antenei 3, alături de Claudiu Săftoiu şi Marian Sârbu, pe tema pensiei militare diminuate atunci ilegal, abuziv şi fără nicio noimă. Puteţi verifica arhiva.

Cu tot respectul, faptul că nu aţi citit – în mod firesc – ce am scris pe acelaşi subiect, pe blogul meu şi la ZIUAVECHE.RO, despre acelaşi subiect nu vă dreptul să trageţi o concluzie pripită.

Nu cred în sindicatul militarilor şi nici în isteria cu care sunt promovate interese de o altă factură, ce nu au nimic în comun cu rezerviştii.

Nu scriu e-mail-uri, pentru că eu cred că un ziar bun face cât 1.000 de baionete, cum susţinea Napoleon.

Cu condescendenţa firească,
Ion Petrescu

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

~