Armata conduce acum Coreea de Nord

Am inserat mai jos ultima fotografie oficială a lui Kim Jong-il,
realizată pe 16 decembrie a.c. şi postată la 18.27,
pe blogul oficial al şefului statului nord-coreean.

tumblr_lwb73vrI0F1qewv1lo1_500

Comunicatul prudent al Casei Albe – vizând ştirea despre decesul lui Kim Jong-il -, axarea frazelor laconice pe menţinerea unui contact permanent cu oficialii niponi şi sud-coreeni, decizia guvernelor de la Tokyo şi Seul, de a avea azi o consultare specială, pe evaluarea situaţiei din statul comunist nord-coreean, intrarea în stare de alarmă a Forţelor Armate ale Republicii Coreea, cât şi absenţa oricăror mişcări de trupe pe teritoriul Republicii Populare Democrate Coreene, indică recunoaşterea, indirectă, a faptului că nu haosul domneşte la Phenian, ci conducerea militară.

Întârzierea, cu 48 de ore, a anunţului oficial privind trecerea, la cele veşnice, a “dragului conducător” Kim Jong-il indică un perfect control al efectelor de masă generate de o ştire cu un impact psihologic major, în rândurile nord-coreenilor. Dar şi aplicarea unui plan, dinainte stabilit, pe care numai ministrul nord-coreean al apărării, respectiv vice-mareşalul Kim Yong-Chun era mandatat să îl pună în practică, după o metodă verificată şi respectată şi la preluarea puterii de către Kim Jong-il, după moartea tatălui său, Kim Ir Sen.

Fixarea funeraliilor naţionale pe 28 decembrie constituie un alt semnal de forţă, consecvenţă şi respectare întocmai a unui desfăşurător de acţiuni, la nivelul cel mai înalt, de la care nu se va face rabat măcar cu o iotă.

Armata populară coreeană/Inmin Gun are peste 1.100.000 de militari, un buget anual de 6 miliarde de dolari şi deţine 10 arme nucleare.

În acest context, generalii nord-coreeni conduc de facto ţara şi vor avea, cel puţin iniţial, un control total asupra succesorului desemnat de Kim Jong-il, respectiv Kim Jong-un, fiul său.

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

~