Generalii Coreeii de Nord întăresc poziţia lui Kim Jong-un

Ultima ştire venită de la Phenian, înainte de miezul nopţii de 24/25 decembrie 2011, este aceea că, la nivelul conducerii superioare a armatei nord-coreene, s-a luat decizia ca fiul lui Kim Jong-il, care îndeplinea funcţia de prim-locţiitor al comitetului militar, al partidului de sorginte comunistă,

să devină Comandant Suprem al Forţelor Armate.

KOREA-NORTH/

Numirea a fost comunicată presei oficiale cu prilejul vizitei din 24 decembrie a.c., a tânărului lider, la complexul memorial unde este sicriul de sticlă, cu corpul neînsufleţit al tatălui său.

Interesant este faptul că această informaţie survine doar la câteva ore după ce la Beijing şi Seul s-a confirmat, pentru săptămâna viitoare, o consultare oficială bilaterală, la nivel de vicepremier, pe un singur subiect: noua situaţie existentă la Phenian.

Deloc labil, ci, după cum se vede, rapid şi abil, Kim Jong-un a dat un semnal clar, străinătăţii, că acum el conduce armata de peste un milion de soldaţi.

Iar populaţiei din Phenian i s-au distribuit rapid, în aceeaşi zi, cantităţi impresionante de peşte îngheţat.

Cu alte cuvinte, în Elveţia Kim Jong-un a învăţat că fermitatea şi generozitatea sunt primele trepte spre victoria scontată.

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

~