Un mutant post-sovietic: Dmitri Rogozin

Am cântărit bine cuvintele, înainte de a alege titlul de mai sus. Dar este singurul care i se potriveşte unicului diplomat de la Cartierul General al NATO, care vorbea acolo, în capitala Uniunii Europene, implicit a Alianţei Nord-Atlantice, precum altcineva, îmi scapă numele, în pustiu…

_______________________070-1

Că Dmitri Rogozin este îndrăgostit de propria sa persoană ştiam. Că îşi ia fantasmele personale drept posibile evoluţii, nu mă mai miră de multă vreme. Că junele Dmitri Medvedev, vizibil speriat de postura sa – probabilă, dar nu sigură, de viitor premier al Rusiei Putiniste – caută să îşi ascundă lipsa de expertiză în spatele unor plauzibili specialişti, precum fostul papagal vorbitor de la sediul NATO, nu îmi generează decât hohote de râs, momentan controlabile.

Totul are însă o limită.

Nu ştiu ce acord a examinat acest nou secretar cu propaganda, al Comitetului Central al Partidului Comunist Putinist, a se citi Rusia (dez)Unită, dar de la ce a lecturat acest mutant post-sovietic – catâr ar fi fost un elogiu – până la ce a declarat este o mare distanţă.

a mutant

Am examinat acordul pe care americanii l-au semnat cu românii – privind desfăşurarea în România de interceptori americani de rachete, a spus ex-ambasadorul Rusiei la NATO – şi românii pot crede că sunt administratori importanţi ai interceptorilor de rachete, dar chiar şi comandantul bazei, un militar român, are dreptul să intre numai în hol. El nu va vizita niciodată staţia de control din simplul motiv că baza este americană, nu a NATO a mai adăugat Rogozin.

I-auziCaza…Ciocul!

Recapitulăm?

1. Ce acces are nu un simplu comandant de bază, ci ministrul apărării al Siriei, în baza navală rusă, de pe coastele statului arab menţionat? Zero.

2. Documentul livrat tovarăşului Dmitri Rogozin, de către partenerii americani are alt mesaj. Doar oficialii superputerii au decizia finală, nu aliaţii din zonă, precum polonezii şi românii, deci Pentagonul garantează – nu limitează – caracterul defensiv al interceptoarelor made in USA. Рогозин Понял?

3. Dmitri Rogozin, precum şi Vladimir Putin suferă de sindromul controlului total, tipic autoritarismului. Şi pentru că americanii le-au propus două comandamente, cu ofiţeri din ambele state, cu acces la informaţiile de interes comun, mai puţin – cum era şi normal – la decizia de a trimite sau nu un interceptor, Rogozin face… spume la gură! Cu, sau fără mandat, nu contează. Problema sa reală este că fost în vizită oficială în SUA, unde era smerit şi prudent, în faţa camerelor de luat vederi, ale marilor televiziuni americane, de unde s-a întors cu coada între picioare, fără a obţine niciuna din revendicările absurde, demagogice şi aiuristice ale Kremlinului. Г-н Рогозин я прав?

4. Oricât s-ar agita un neprofesionist imagologic ca Dmitri Rogozin – adică un personaj politic rob al propriului şi ineficientului său discurs isteric, deloc impresionant pentru flancul răsăritean al NATO – ridicularizarea dorită de el rămâne aidoma unei frecţii la un picior de lemn. By the way, mister Rogozin! Şi ce credeţi că o să se întâmple dacă actualul tandem de la Moscova se burzuluieşte la România? Va rămâne aceasta singură, ca în 1940? Mutilată teritorial, şi cu un rege imatur ca Mihai I? Peste poate!

5. Că sunt jurnalişti civili neinstruiţi în armată, sau instruiţi de alte servicii de informaţii, deloc româneşti, ca să scrie enormitatea că Rachetele Rusiei pot distruge orice scut antirachetă, pot înţelege. Doar prostia intelectuală, de fapt cea care pare a fi de o asemea sorginte, nu doare! Că aceeaşi imbecili de ziua a şaptea titrează: RUSIA RĂZBOINICĂ: Scutul antirachetă provoacă o nouă cursă a înarmării nu mă mai miră.

6. Dar că în anul 2012 Rusia va fi prinsă pe picior greşit, iniţial de China – la toamnă -, apoi de Statele Unite, în luna noiembrie 2012, mă amuză şi mă determină să îl întreb pe acest diplomat isteric, momentan vicepremier, pe ce post va fi el în decembrie 2012, că în guvernul rus – nota bene – cu siguranţă nu va mai avea loc?

Г-н Рогозин что вы плохой человек!

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

~