Comandantul Forţelor Strategice Ruse nu ignoră potenţialul nuclear iranian

Merită să urmăriţi imaginile de mai jos, pentru a observa calmul cu care postul chinez de televiziune, CCTV NEWS, în limba engleză, ilustrează ştirea conform căreia Forţele Navale Iraniene au testat mai multe rachete, în ultima zi a exerciţiilor menite a crea iluzia propagandistică conform căreia Strâmtoarea Hormuz poate fi închisă în orice moment, ca măsură de represalii la sancţiunile economice occidentale, generate de refuzul autorităţilor de la Teheran de a stopa programul nuclear, cu finalităţi militare greu de negat.

Faptul că pe 2 ianuarie a.c., colonelul Vadim Koval, împuternicit de Ministerul rus al Apărării a declarat că Iranul nu are tehnologiile necesare pentru a fabrica rachete balistice intercontinentale, ci doar pentru a produce pe cele cu rază mică şi medie de acţiune, arată că Moscova a dorit – şi parţial a reuşit – o diminuare a efectelor declaraţiilor belicoase ale unor oficiali civili şi militari iranieni.

Mai puţin credibilă a fost afirmaţia aceluiaşi colonel, conform căreia Teheranul nu are potenţialul industrial pentru construirea nici măcar a… rachetelor balistice experimentale. Serios?

Anterior, comandantul Forţelor Strategice Ruse, Serghei Karakaiev, a declarat reporterilor că premisele sunt create, în apropiere de graniţa rusă, pentru conflicte regionale între ţările care deţin arme nucleare, sau sunt pe cale de a le obţine, şi anume între:

1.Iran şi Israel,

2.India şi Pakistan,

3. Coreea de Nord şi Coreea de Sud.

Bomboana pe colivă?

Ministerul rus al Apărării regretă faptul că a existat o tendinţă de extindere a “clubului nuclear”, în ciuda descurajării curente a proliferării armelor nucleare.

Пуск баллистической ракеты РС-18 с космодрома "Байконур"

Altfel spus, ce a declarat colonelul Vadim Koval este pentru opinia publică… dorită a fi îmbrobodită,
iar în realitate Iranul are tendinţa de… a intra în Clubul Nuclear.

Игры две головы, не шутка …/Joc la două capete, nu glumă…

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

~