Planurile militare ruseşti nu au nici o legătură cu realitatea

cartoon_2A

Alexander Golts este un analist politic rus, care a fotografiat, impecabil, diferenţa specifică dintre strategia militară a Casei Albe şi aceea a Kremlinului:

Revederea strategiei de apărare americane, de către Obama, subliniază cât de departe este Rusia în afara timpului de azi, în ceea ce priveşte contracararea provocărilor secolului 21.

Strategia SUA începe cu constrângerile de finanţare a armatei şi stabileşte priorităţi şi principii moderne pentru a răspunde ameninţărilor de zi cu zi.

Prin contrast, planurile militare ruseşti nu au nici o legătură cu realitatea.

Motivul reformei militare din Rusia este exact acelaşi ca şi în Statele Unite ale Americii – o lipsă de resurse.

Dar, în acelaşi timp, liderii politici şi militari ruşi insistă că ţara poate fi considerată o superputere doar în cazul în care are o armată de 1.000.000 de oameni şi un uriaş arsenal nuclear. În plus, doctrina militară a Rusiei din februarie 2010 consideră extinderea NATO drept cel mai mare “pericol militar.”

Administraţia Obama a oferit o strategie concretă şi raţională pentru a face armata americană mai flexibilă şi mai eficientă, pentru a răspunde pericolelor şi ameninţărilor veacului 21.

În timp ce Statele Unite avansează în reorientarea şi restructurarea strategiei sale militare, Rusia arată încă o dată cât de mult este ancorată în trecut, concentrându-se atât de mult pe strategia sa privind menţinerea forţelor nucleare puternice şi a unei armate de un milion de soldaţi, pentru a se proteja împotriva mitului SUA şi a inamicului NATO.

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

~