Israelul va anunţa SUA cu 12 ore înainte de a ataca Iranul (video)

ShowImage

După întâlnirea recentă, dintre generalul Martin Dempsey, şeful Comitetului Întrunit al Şefilor de State Majore al Forţelor Armate ale SUA şi ministrul israelian al apărării, Ehud Barak, la Tel-Aviv, a fost transmisă neoficial informaţia că Israelul a comunicat, în acest cadru, faptul că autorităţile americane vor fi notificate cu 12 ore înainte de a fi executat un masiv atac aerian asupra facilităţilor nucleare iraniene.

Un timp în care, afirmă surse israeliene, operaţiunea aeriană menţionată nu ar mai putea fi blocată.

12 ore fiind totuşi suficiente pentru ca escadrilele de luptă americane, de pe cele două portavioane aflate deja în apropiere de Golful Persic, să primească ordinul de alarmare, alimentare cu combustibil, muniţie şi să fie gata de acţiuni de sprijinire a raidurilor aeriene efectuate de Tzahal/IDF/Forţele de Apărare ale Israelului.

Este primul indiciu că liderii israelieni nu vor mai aştepta toamna, pentru o operaţiune comună aeriană americano-israeliană, după confirmarea, posibilă atunci, a trecerii Iranului la producţia în serie a armei nucleare.

Aşa se eplică şi brusca dorinţă a Moscovei de a colabora la scutul american, cu schimb de informaţii.

Cum am mai scris în acest areal electronic, interceptoarele americane de la Deveselu, în situaţie de criză, pot veni mai devreme. Ceea ce este posibil să se întâmple chiar în următoarele două luni de zile.

________________________________

Forţele Aeriene Iraniene…

…versus cele israeliene:

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

~