Forţele terestre iraniene în alertă (video)

Mideast Irans Shadow Force

Agenţia Associated Press a transmis că Garda Revoluţionară din Iran a anunţat că a început un exerciţiu programat a se derula două zile, focalizat pe fortificarea capacităţilor forţelor terestre de a apăra statul islamic împotriva ameninţărilor posibile contra obiectivelor de interes strategic.


Ca o particularitate inedită, comandantul forţelor terestre ale Gărzii Revoluţionare, Mohammad Pakpour a optat să posteze un comentariu pe website-ul oficial specificând că manevrele au fost denumite Valfajr/Zori şi au început duminică în afara oraşului Yazd, în centrul Iranului.

800_basij_force_tehran_iran_ap_file_120219

Garda Revoluţionară este cea mai puternică structură militară din Iran, pe care se sprijină regimul de la Teheran.

Exerciţiile sunt cele mai recente dintr-o serie de manevre ce au avut loc pe fondul tensiunilor dintre Iran şi Occident, generate de continuarea programului nuclear iranian.

SUA şi Israelul nu au exclus lovituri militare împotriva facilităţilor nucleare terestre, parţial subterane, ale Iranului, utile programului ce are ca scop dezvoltarea de arme de nimicire în masă.

În replică, Iranul susţine că programul este pentru… scopuri paşnice.

Cu mai puţin de 24 de ore înainte de începerea exerciţiului iranian amintit, unitatea specială de imagine a armatei israeliene a difuzat două videoclipuri axate pe superioritatea tehnologiei militare israeliene, destinată să contracareze acţiunea avioanelor de vânătoare bombardament şi să distrugă alte ţinte viabile, terestre şi marine, ale inamicului potenţial – Iranul:

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

~