Americanii nu sunt proşti! (video)

p021612ps-0282

Iată mesajul săptămânal, al preşedintelui Barack Obama, către compatrioţii săi, focalizat acum pe creşterea preţului la benzină:

Bună ziua, la toţi!

În mesajul meu privind starea Uniunii, am stabilit trei domenii, asupra cărora trebuie să ne concentrăm, dacă vom construi o economie care durează:

-noi fabrici americane,

-noi competenţe şi educaţia pentru muncitorii americani,

– şi noi surse de energie produse de americani.

În aceste zile, ne apropiem de un alt moment dureros, care ne indică de ce dezvoltarea energiei noi este atât de importantă pentru viitorul nostru.

La fel cum s-a întâmplat şi anul trecut, preţurile la benzină încep să urce.

Dar acum se întâmplă mai devreme. Şi asta loveşte pe toată lumea – toţi cei ce au o maşină, toată lumea care deţine o afacere.

Aceasta înseamnă că trebuie să extindeţi salariul dvs., chiar mai mult.

Unii oameni nu au nici o alegere, ci doar de a conduce pe un drum lung, până la locurile lor de muncă, iar preţurile mari la benzină sunt ca un impozit direct pe salariile lor.

Acum, unii politicieni întotdeauna văd acest lucru ca pe o oportunitate politică.

Şi, deoarece este un an electoral, repetă cele trei puncte pentru 2$ la benzină.

Vă salvez de suspans: primul pas este să forezi, al doilea la fel, şi al treilea să continui forajul. Am auzit acelaşi lucru în fiecare an!

Ei bine, americanii nu sunt proşti!

Ştiu că nu e un plan – mai ales că suntem deja în foraj. Este un abţibild!

Aceasta nu este o strategie pentru a rezolva provocarea noastră, vizând energia.

Este o strategie pentru a câştiga politicienii, în alegeri.

Ştiţi că nu există soluţii rapide la această problemă, şi că nu putem detalia doar modul nostru de a avea preţuri mai mici la benzină.

Dacă vom prelua controlul asupra viitorului energiei noastre şi vom evita aceste creşteri bruşte ale preţurilor combustibililor, atunci avem nevoie de o susţinută strategie, la nivel înalt, care să dezvolte fiecare sursă americană de energie disponibilă – petrol, gaz, vânt , energie solară, nucleară, biocombustibili, şi mai mult.

Avem nevoie să continuăm dezvoltarea tehnologiei, care ne permite să folosim mai puţin ulei în maşinile noastre şi camioane, în clădirile noastre şi plante.

Aceasta este strategia pe care o urmărim, şi este singura soluţie reală pentru această provocare.

Acum, avem nevoie absolută de o producţie responsabilă de petrol în condiţii de siguranţă, aici, în America.

De aceea, sub administraţia mea, America produce mai mult petrol azi, decât oricând în ultimii opt ani.

În 2010, dependenţa noastră de petrol străin a fost de sub 50%, pentru prima dată în mai mult de un deceniu.

Şi în timp ce nu sunt marcatori, pe termen scurt, de …gloanţe de argint, atunci când vine vorba de preţurile la gaze, mi-am îndreptat administraţia să caute fiecare zonă unică în care putem face un impact şi să ajutăm consumatorii în lunile următoare, pentru a le permite să depăşească blocajele de livrare, care se întâmplă pe pieţele de petrol.

Dar, pe termen lung, o strategie naţională de energie înseamnă că trebuie să facem mai mult.

Aceasta înseamnă că trebuie să facem unele alegeri.

Iată un exemplu.

Chiar acum, patru miliarde de dolari, din impozitele dvs. subvenţionează industria de petrol, în fiecare an.

Patru miliarde de dolari!

Imaginaţi-vă asta.

Poate unii dintre voi ascultă acest mesaj chiar în maşina lor, acum, oprind într-o staţie de benzină pentru a face plinul la maşină.

După cum priviţi la preţurile crescute, ştiu că profitul companiei petroliere nu au fost niciodată mai mare.

Cu toate acestea, Congresul mai dă acestor companii incă patru miliarde de dolari din banii dumneavoastră!

Asta e scandalos. Este de neiertat. Şi trebuie să înceteze.

Un secol de subvenţii pentru companiile de petrol este suficient de lung!

Este timpul să se încheie cu premiile contribuabilului, la o industrie care nu a fost niciodată mai profitabilă, şi să folosim aceşti bani pentru a reduce deficitul nostru şi să dublăm eforturile pentru o industrie de energie curată, care nu a fost niciodată mai promiţătoare.

Datorită investiţiilor pe care le-am făcut deja, utilizarea de energie eoliană şi solară, în această ţară aproape s-a dublat – şi mii de americani au locuri de muncă din acest motiv.

Şi pentru că am pus în aplicare standardele cele mai dificile în economia de combustibil, din istorie, maşinile noastre vor merge în medie aproape 55 mile cu un galon de petrol, de la mijlocul deceniului următor – ceva care, în timp, va permite familiei tipice americane să economisească mai mult de 8.000 dolari, din banii alocaţi acum pentru benzină.

Acum, Congresul trebuie să păstreze acest impuls de reînnoire a creditelor fiscale pentru energie curată, care va genera locuri de muncă mai multe şi mai puţină dependenţă de petrolul strain.

Iată, acum ştim că nu e nici un… glonţ de argint, care să reducă preţurile la benzină sau dependenţa noastră de petrolul străin peste noapte.

Dar ce putem face este să materializăm priorităţile noastre, şi să facem un efort susţinut, pentru a aborda serios această problemă.

Acesta este angajamentul de care avem nevoie acum.

Şi cu ajutorul dumneavoastră, este un angajament pe care-l putem face.

Vă mulţumesc!

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

~