Ó, Istenem!

1

Béla Markó:

– Ai auzit? Guvernul ungar a depus la Parlament o lege privind întărirea independenţei Autorităţii naţionale de protecţie a datelor, în conformitate cu cerinţele Bruxellesului! Modificările ţin cont de solicitările Bruxellesului şi guvernul a cerut adoptarea lor cât mai repede posibil! Cererile UE se referă la o adoptare cât mai rapidă, pentru a se ţine cont de procesul în curs în cadrul Uniunii Europene.

Hunor Kelemen:

– Da! Culmea culmilor, pentru conaţionalii de la Budapesta, Comisia Europeană a dat miercuri, guvernului ungar, un termen de o lună, pentru a modifica două controversate texte de lege privind sistemul judiciar şi protecţia datelor cetăţenilor, cu avertismentul trimiterii în faţa Curţii Europene de Justiţie de la Luxemburg. După ce a lansat la 17 ianuarie procedurile de infringment împotriva Ungariei, executivul european a trecut miercuri la următoarea etapă, prin trimiterea unui aviz motivat guvernului de la Budapesta, în care cerea modificarea prevederilor legale contestate!

Béla Markó:

– Întocmai! În dosarul prezent, zice AGERPRES, Comisia i-a dat o lună premierului Viktor Orban pentru a schimba legislaţia privind Autoritatea naţională ungară de protecţie a datelor, cu scopul de a se asigura de independenţa totală a acesteia, în conformitate cu Tratatul Uniunii Europene şi Carta drepturilor fundamentale. Una dintre modificări elimină dreptul şefului statului de a-l demite pe preşedintele Autorităţii de protecţie a datelor la propunerea prim-ministrului, în timp ce a doua măreşte durata experienţei profesionale necesare pentru această funcţie la zece ani, faţă de cinci ani în versiunea originală.

Hunor Kelemen:

– Ó, Istenem! Gyász, mint az európaiak Budapesten!/ O dumnezeule! Jale mare la europenii de la Budapesta!

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

~