Portavionul chinez – operaţional la 1.08.2012 (video)

După cum informează ediţia electronică a Cotidianului Poporului, din Beijing, portavionul chinez reamenajat va începe să activeze oficial, în Forţele Navale Chineze, în acest an.

PORTAVION CHINEZ

La 1 august, Ziua Forţelor Armate Chineze, portavionul va deveni operaţional şi va patrula în marea Chinei meridionale. Urmează să primească o denumire oficială.

Experţi militari chinezi, la care face referire Cotidianul Poporului, consideră că avioanele de luptă J-15


sunt cele mai adaptate la caracteristicile portavionului, acestea executând deja exerciţii de decolare şi aterizare pe scurtă distanţă, la finele anului trecut.

Portavionul chinez va putea transporta 30 de avioane de luptă şi elicoptere militare, precum şi un echipaj format din 2.000 oameni.

Generalul-locotenent Xu Xiaoyan, a declarat presei că Republica Populară Chineză are nevoie de cel puţin trei-patru portavioane, pentru ca să îşi apere interesele strategice.

În plus, generalul-maior Luo Yuan, cercetător la Academia de Ştiinţe Militare a Armatei Populare de Eliberare a afirmat că ţara sa are capacitatea de a construi portavioane care să corespundă puterii economice a ţării.

Asta ca să fie clar genul proxim şi diferenţa specifică…

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

~