Rezoluţie anti-turcă!

Mai mulţi senatori americani au cerut secretarului de stat american să ia o decizie anti-turcă, a declarat pe pagina sa senatorul Scott Brown, pe website-ul Senatului SUA. Senatorii Brown, Feinstein şi Kirk au cerut, pe 8 martie a.c., secretarului de stat, să consolideze lupta împotriva discriminării religioase în Turcia. Proiectul de rezoluţie prevede revenirea bisericilor şi templelor la “proprietarii de drept” şi încetarea tuturor formelor de discriminare pe motive religioase.

Statue_of_Liberty,_NY

“Această rezoluţie trimite un semnal lipsit de ambiguitate către guvernul din Turcia, care trebuie să respecte drepturile minorităţilor creştine, şi reafirmă angajamentul Americii pentru menţinerea libertăţii religioase în lume”, a precizat un purtător de cuvânt al senatorului Kirk.

Proiectul de rezoluţie solicită, de asemenea, Turciei să returneze proprietarilor toate bunurile bisericesti confiscate, precum şi bisericile, mănăstirile, locurile sfinte şi lucrurile aflate în proprietate personală, precum lucrări de artă, manuscrise, argintărie de biserică, etc. Senatorii, de asemenea, cer să se solicite Turciei să nu restrângă libertatea bisericilor armene şi greceşti în chestiuni religioase.

Veste deloc veselă pentru premierul turc Recep Tayyip Erdoğan…

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

~