Ultimul scut al lui Assad (video)

Conform datelor furnizate de SIPRI – Institutul de Cercetări Internaţionale pentru Pace, preşedintele Siriei, a achiziţionat, anul trecut, imense cantităţi de armament şi tehnică de luptă din Federaţia Rusă, după izbucnirea primelor manifestaţii de protest. Astfel, în 2011, Rusia a livrat nu mai puţin de 36 rachete antiaeriene în Siria, potrivit SIPRI. Uşoare şi mobile, aceste rachete – cu rază medie de acţiune – pot fi montate pe partea din spate a camioanelor, ceea ce face dificilă lovirea lor de către avioanele de luptă.

Rusia a mai livrat Siriei, recent, versiuni actualizate ale avioanelor de luptă MiG-29. În plus, Siria şi-a modernizat sute de tancuri T-72, în fiecare an, începând cu anul 2007, dotându-le cu arme mult mai moderne.

Federaţia Rusă a mai trimis, de asemenea, în Siria, şi alte rachete antiaeriene moderne, încă de anul trecut, inclusiv circa

IMG_2223

40 de rachete SA-17 şi două sisteme de lansare SA-17.

Ultimul scut al lui Assad? Perfectarea unei afaceri de 550 milioane $ cu Rusia, în ianuarie 2012, pentru achiziţionarea a 36 de avioane de luptă Yak-130.

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

~