Cum discută un general american cu politicienii (video)

Întotdeauna mi-au plăcut cei ce nu se sfiesc să ia taurul de coarne. Mai ales când poartă uniforma militară. Au căpătat, pe merit, epoletul aurit, de general. Şi au apărat – demn – cauza pentru care au fost desemnaţi să îndeplinească o misiune. Oricât de dificilă ar fi aceasta.

Pentru presa de peste Ocean, un eveniment notabil l-a constituit prezenţa comandantului forţelor americane şi a trupelor aliate din Afganistan, generalul John Allen, în faţa Comitetului Camerei Reprezentanţilor pentru Forţele Armate, ai cărui membri – susţine Vocea Americii – nu sunt de acord cu eşalonarea actuală a retragerii militarilor SUA, de pe târâm afgan.

Pentru mine, ca şi pentru oricare altul dintre cei ce şi-au servit, cu credinţă, Patria sub Drapel, elementul inedit a fost cu totul altul. Generalul Allen nu s-a pierdut cu firea în faţa demagogiei politicienilor. I-a ascultat cu seninătate şi le-a răspuns cu respectul datorat camarazilor săi, aflaţi încă în arşiţa deşertului afgan, departe de casă:

Eu cred că această campanie este pe drumul cel bun. Noi facem diferenţa. Eu ştiu acest lucru şi trupele noastre ştiu acest lucru. Moralul lor este mare, în ciuda unor evenimente sfâşietoare. Aceste trupe sunt concentrate pe misiune. Zece ani acţionând în acest conflict, forţele noastre sunt mai profesioniste decât am văzut vreodată.

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

~