Premierul de la Chişinău primit călduros la sediul NATO

CARTIERUL GENERAL AL NATO:
Secretarul general al NATO Anders Fogh Rasmussen, şi prim-ministrul moldovean Vladimir Filat, s-au întâlnit pe 27 martie, la Bruxelles, pentru a discuta despre parteneriatul lor înainte de Summit-ul Alianţei, de la Chicago, în luna mai.

120327a-011

“Este clar că parteneriatele vor rămâne în centrul de preocupări al NATO”, a declarat secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, după întâlnire. “Vrem să aducem dialogul politic şi cooperarea noastră practică la un nou nivel.”

Acest an marchează a douăzecea aniversare a relaţiei dintre Republica Moldova şi NATO, prin intermediul Parteneriatului Euro-Atlantic. Un ambiţios Plan Individual de Acţiuni al Parteneriatului a fost convenit în 2010, şi astăzi, ambele părţi au reafirmat angajamentul lor în această relaţie.

“Astăzi reiterăm angajamentul Republicii Moldova de a continua cooperarea cu NATO”, a declarat prim-ministrul moldovean Vladimir Filat.

120327a-007

“Scopul nostru este de a transforma Republica Moldova dintr-un consumator, într-un furnizor de stabilitate regională, cu ajutorul partenerilor noştri internaţionali”, a explicat el.

Prim-ministrul Vlad Filat a mulţumit, de asemenea, NATO, pentru sprijinul acordat la identificarea şi distrugerea unor cantităţi mari de pesticide periculoase.

Secretarul general al NATO a felicitat autorităţile moldovene cu privire la alegerea recentă a preşedintelui. “Sper că acest lucru va trage o linie sub criza politică. Deci, diferite partide politice pot începe să lucreze împreună, prin dialog şi mai mult pentru a îndeplini aspiraţiile poporului din Republica Moldova pentru un viitor mai bun “, a subliniat el.

Rasmussen a salutat, de asemenea, agenda Republicii Moldova pentru reforme ambiţioase, şi a reafirmat disponibilitatea NATO de a sprijini Republica Moldova în acest efort.

“Ne-am angajat să sprijinim Republica Moldova în toate domeniile de reformă pe care le alegeţi”, a declarat Rasmussen.

“Discuţiile noastre de azi … confirmă angajamentul nostru de a dezvolta şi aprofunda parteneriatul nostru, care doar consolidează calea Republicii Moldova spre integrarea europeană.”

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

~