Ministru turc:”Românii au un proverb frumos!” (video)

TAKE, IANKE SI CADIR

TAKE:
– Bre, Cadîr! Ai auzit ce a spus azi ministrul turc al afacerilor europene, Egemen Bagiş?
CADÎR:
– Ce nevoie să am eu de vorbele lui?
IANKE:
– Vezi că te pripeşti! Lasă omu’ să spună ce are de zis!

TAKE:
– Ministrul turc a declarat miercuri 4 aprilie a.c. că nevoia Turciei de aderare la UE scade pe zi ce trece. El crede că nu sunt state membre ce se opun accederii acestei ţări la spaţiul european, ci politicieni aflaţi în campanie electorală. Uite aici ce a mai zis: Nu pot să spun că în UE există vreo ţară care să poată împiedica Turcia să adere la Uniune, există numai oameni politici şi mai ştim foarte bine că scopul acestora nu are legătură nici cu UE, nici cu ţara lor, ci este direct legat de o perioadă de campanie electorală. Turcia a manifestat multă răbdare şi a aşteptat 45 de ani pentru a începe negocierile în vederea aderării. Nevoia Turciei de aderare la UE scade cu fiecare zi care trece, în timp ce nevoia UE legată de Turcia creşte cu fiecare zi ce trece. Românii au un proverb foarte frumos care spune: Nu mor caii când vor câinii, a spus Egemen Bagiş, care este şi negociator-şef al Turciei cu Uniunea Europeană.
IANKE:
– Mai mult, a reamintit jurnaliştilor din preajma sa că, în timp ce UE este în criză economică, Turcia a demonstrat că este una dintre cele mai dinamice economii, cu o creştere de 8,9% anul acesta şi 8,5% anul trecut. O altă problemă a UE este cea energetică, iar Turcia dispune de 70% din resursele energetice. O altă îngrijorare a UE este îmbătrânirea populaţiei, iar Turcia dispune de o populaţie tânără şi dinamică, media de vârstă fiind de 28 de ani. UE se confruntă în continuare cu diverse probleme precum terorismul, dorinţa de autonomie a anumitor regiuni, în timp ce Turcia dispune de o armată deosebit de puternică şi de bine pregătită!
CADÎR:
– Ştiam, bre! A mai zis că dacă arde casa vecinului, atunci trebuie să intervii, pentru că poate să-ţi ardă şi ţie casa, aici fiind vizată Siria. Vezi tu Tache? Media de vârstă a turcilor este de 28 de ani! Harem nu mai aveam, dar fete frumoase cuceream! Aferim!

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

~