Racheta BRAHMOS – testată cu succes (video)

Conform agenţiei de presă UPI, Rusia şi India poartă un dialog pentru a dezvolta o rachetă de croazieră hipersonică şi sunt aproape de acord pentru un design preliminar.

brahmos1

“În viitorul apropiat, se va înfiinţa un grup de lucru comun, ce va perfecta parametrii rachetei, în colaborare cu dezvoltatorii, şi, de asemenea, va decide cât de mult va contribui fiecare parte la acest proiect” a precizat Praveen Pathak, şeful programului ruso-indian BRAHMOS, pentru realizarea noii rachete de croazieră.

“Rusia are un interes de lungă durată, în arme de mare viteză şi cu propulsie bazată pe combustie supersonică, pe care un program indiano-rus l-ar putea atrage”, a declarat Douglas Barrie, analist din Londra, de la Institutul Internaţional pentru Studii Strategice.

“Designul ineditei rachete asigură cerinţele de performanţă, mai bune decât ale rachetei iniţial concepută 3M55 Onyx / BRAHMOS, care foloseşte motoare statoreactoare, pentru un zbor supersonic susţinut”, a adăugat Douglas.

O variantă a rachetei supersonice de croazieră ruso-indiene BRAHMOS va avea un test de tragere la sfârşitul acestui an, după ce o rachetă sol-aer BRAHMOS a fost testată la finele lunii martie.

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

~