Mincinosul Patriarh Kiril!

cartoon

Victor Davidov este un scriitor şi jurnalist din Moscova, care are un blog cu succes la public şi un condei admirabil, probat şi de rândurile de mai jos:

De când a fost înscăunat ca şef al Bisericii Ortodoxe Ruse, Patriarhul Kiril nu a primit atât de multă atenţie, din partea presei internaţionale – până săptămâna trecută.

Din păcate, motivul pentru această atenţie va da biograflor săi viitori un timp atât de greu.

Patriarhul a fost prins minţind!

2_VSN0375

În primul rând, Kiril a spus amfitrionului său, de la o televiziune, Vladimir Soloviov, că în ciuda a ceea ce au scris jurnaliştii din Ucraina, în anul 2009, el nu a purtat un ceas Breguet, care este estimat la un preţ mai mare de 30.000 $.

Apoi, fără prea mult efort, jurnalistul Andrei Malgin a găsit o fotografie de pe website-ul oficial al Patriarhiei, unde Kiril nu mai avea ceas, fiind şters prin photoshop.

Singura problemă este că aceia care au efectuat operaţiunea de ştergere au uitat să facă dispărută şi… reflecţia ceasului de pe masă!

Patriarhia a explicat rapid că fotografia a fost falsificată de către o angajată de 24 de ani, lipsită de experienţă – o “femeie laică”, care – a subliniat declaraţia – a acţionat fără permisiune.

Apoi, fotografia originală a apărut pe website, cu ceea ce arăta ca un ceas Breguet, la încheietura Patriarhului.

Jurnalistul Andrei Loşak a scris pe blogul său: “Se pare că patriarhul a confirmat, în mod indirect, faptul că el a minţit şi că el purta un Breguet. Ne insultă pe noi? În URSS, dizidenţii care erau închişi în spitalele/închisorile de psihiatrie spun că cel mai greu lucru a fost să rămână normali, atunci când norma din jur era o nebunie. Asta e doar ceea ce simt acum. “.

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

~