ONORURI MILITARE PENTRU FLORIN CONSTANTINIU

Eram la volan, în drum spre Vrancea, când am auzit la buletinul de ştiri, al postului public de radio, de la ora 13.00, cum s-a stins lumina sufletului marelui istoric Florin Constantiniu, în această dimineaţă…

5011004611_592773aeaa

…şi exact peste două ore era relatată aprinderea luminii, la Mormântul Sfânt, de Sf.Paşti…

Scriu aceste rânduri pentru a semnala detalii ale căldurii sufleteşti a omului Florin Constantiniu…

Când apărea săptămânalul ZIUAVECHE.RO, în corpul ziarului PUTEREA, academicianul Constantiniu mergea personal la chioşc, pentru a cumpăra un exemplar, pe care să îl citească acasă, cu bucuria de a descoperi, cum afirma, subiecte şi argumente altfel tratate decât în alte publicaţii.

Atunci când, din raţiuni economice, apariţia ediţiei print a încetat, distinsul profesor mi-a trimis aceste rânduri:

vaduvit de placerea de a va citi

Hide Details
FROM:
Florin Constantiniu

TO:
Ion Petrescu
Message flagged Friday, June 17, 2011 10:20 PM
Mult Stimate Domnule Colonel,
Link-ul trimis de dvs. nu a putut fi accesat. Ma bucur ca macar asa am posibilitatea sa va reinnoiesc simpatia si pretuirea ce vi le port, cu atat mai mult cu cat am fost vaduvit de placerea de a va citi in fiecare vineri.
Cu urari de succes,
Florin Constantiniu

Ulterior, trimiţându-i un material publicat la Chişinău, în care am făcut o referire la ISTORIA SINCERĂ A POPORULUI ROMÂN, marele dispărut mi-a răspuns cu o modestie exemplară:

ma misca evaluarea dvs.

Hide Details
FROM:
Florin Constantiniu

TO:
Ion Petrescu
Message flagged Friday, August 5, 2011 11:52 PM
Mult Stimate Domnule Colonel,
Ma misca evaluarea ce-mi dati si consider ca ea este foarte generoasa. Pentru mine, sunteti un analist exemplar, atat de necesar intr-o societate confuza si ignoranta, mai ales in materie de situatie internationala, asa cum este societatea noastra. Cred ca oricine citeste textele dvs. are de invatat, intrucat asociati in chip fericit o informatie bogata, un spirit analitic si o claritate a expunerii. In presa noastra, astfel de oameni sunt rarissimi.
Va doresc succes!
Florin Constantiniu

Simţind clipele ce se scurgeau rapid din clepsidra vieţii luminatului istoric l-am rugat să accepte un interviu, propunere la care a răspuns cu o premoniţie azi, din nefericire, confirmată:

Re: Rugăminte

Hide Details
FROM:
Florin Constantiniu

TO:
Ion Petrescu
Message flagged Friday, November 4, 2011 10:10 PM
Mult Stimate Domnule Colonel,
Ma scuz, mai intai, pentru marea intarziere cu care raspund: m-a lovit o pneumonie care, asociata cu boala mea de inima, pur si simplu, m-a istovit. Invitatia dvs. ma onoreaza, dar va marturisesc a nu ma simti in stare sa intretin un dialog de tinuta cu un interlocutor de valoarea dvs. Sunt epuizat, iar tot ce se intampla in jurul nostru ma deprima intr-o asemenea masura, incat regret profund ca boala nu m-a rapus.
In asteptarea unor vremuri mai bune (vor mai veni oare?) va strang mana in chipul cel mai prietenesc.
Florin Constantiniu

Acum trei săptămâni, fondatorii săptămânalului ZIUAVECHE.RO – ROLAND CĂTĂLIN PENA ŞI DORU DRAGOMIR – au reuşit relansarea ediţiei print. Cu acest prilej am trimis strălucitului istoric varianta electronică a primului număr. Iată gândurile Domniei Sale:

Felicitari!

Hide Details
FROM:
Florin Constantiniu

TO:
Ion Petrescu
Message flagged Friday, March 30, 2012 9:58 PM
Mult Stimate Domnule Colonel,
Ma bucur din toata inima de vestea pe care mi-ati dat-o si indraznesc sa spun ca, de la primul numar al “Zilei vechi”, pe care l-am parcurs in forma noua, periodicul este un succes.
Imi dau seama ca experienta dumneavoastra de emerit gazetar si-a spus cuvantul.
Abia astept ca maine sa mi-l cumpar de la chiosc. Imi pomit sa nu pierd niciun numar. Voi fi onorat sa pot colabora si eu din cand in cand, daca ma acceptati.
Cu cele mai calde urari de succes,
Florin Constantiniu

Şi acum, a trecut Styxul…

ESTE OBLIGAŢIA PREŞEDINTELUI ROMÂNIEI SĂ POPOSEASCĂ, FIE ŞI O CLIPĂ, LA CĂPĂTÂIUL SICRIULUI CU TRUPUL NEÎNSUFLEŢIT AL MARELUI ACADEMICIAN ŞI SĂ ÎI ASIGURE ONORURI MILITARE, LA CEREMONIA DE ÎNHUMARE.

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

~