Acţiunea de manipulare privind pe Bo Xilai (video)

bo xilai

Postul de televiziune NTD a difuzat un inedit comentariu privind ceea ce poate fi o dezvoltare esenţială în dosarul liderului comunist Bo Xilai, cu specificaţia că în armata chineză se efectuează investigaţii interne, privind mărimea şi natura influenţei lui Bo asupra unor generali. Bo nu are, în mod oficial, niciun fel de trupe sub comanda sa. Dar a avut relaţii strânse cu lideri militari, inclusiv din provinciile Sichuan şi Yunnan.

Pe 15 aprilie, Comitetul Militar al Partidului Comunist Chinez/P.C.C. a trimis cinci echipe de control, pentru a investiga influenţa lui Bo, în regiunea militară Chengdu, din Sichuan.

În acelaşi timp, unitatea militară din Yunnan, cândva comandată de tatăl lui Bo, a fost plasată sub anchetă.

Comitetul Militar, al Partidului Comunist Chinez a cerut trupelor să îşi declare loialitatea faţă de liderul chinez Hu Jintao. Astfel, vicepreşedintele acestui comitet, Guo Boxiong a afirmat că “toată lumea trebuie să urmeze Comitetul Central şi Comitetul Militar al PCC, şi pe preşedintele Hu Jintao. Nu ascultaţi, nu credeţi sau nu răspândiţi orice zvonuri politice.”

Presa din Hong Kong a semnalat faptul că, în publicaţiile militare chineze, în ultimele săptămâni, s-au făcut declaraţii repetate, în care se cereau militarilor, “să asculte de preşedintele Hu”, ceea ce ar putea fi interpretat ca un semn de slăbiciune a lui Hu Jintao, oarecum nesigur de controlul său asupra armatei.

Comentatorul Han Wu, afirma că fracţiunii lui Hu Jintao “îi este frică de lupta cu Bo Xilai. În cazul în care Hu Jintao nu elimină complet puterea militară a lui Bo, atunci se va confrunta cu aceeaşi soartă ca Bo.”

Perioada cuprinsă între lunile mai şi iulie a acestui an ar putea fi un moment crucial pentru liderii de partid, pentru a încheia acţiunea de manipulare privind pe Bo Xilai, pentru că atunci au loc adunările organizaţiilor de partid premergătoare celui de-al 18-lea Congres al Partidului Comunist Chinez.

Acesta va fi esenţial, pentru Hu, ca să se asigure că nu există nicio presiune din partea anumitor grupuri, în armată, pentru a se face o analiză corectă a încriminărilor aduse lui Bo Xilai.

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

~