“Ruşi, nu treceţi Nistrul!” (video)

Ministrul Apărării al celui de-Al Doilea Stat Românesc, Vitalie Marinuța, a fost decorat miercuri, 25 aprilie, cu o distincție militară americană și a fost inclus în Galeria Internaţională a Celebrităţilor, a Colegiului de Comandament şi Stat Major din Fort Leavenworth, din Kansas, instituție pe care a absolvit-o în anul 2000.

Distincția i-a fost înmânată de însuşi Comandantul Forţelor Terestre a Statelor Unite ale Americii în Europa,

480px-MarkPHertling
generalul-locotenent Mark Hertling, aflat, ca emisar al Casei Albe, la Chișinău.

“Dacă unul dintre foștii noștri studenți ai Colegiului de Stat Major al armatei Statelor Unite devine șef al Marelui Stat Major sau ministru al Apărării, îl includem în Muzeul Celebrităților Internaționale. Dacă veți avea ocazia să vizitați Fort Leavenworth din Kansas, veți vedea poza domnului ministru pe perete“, a declarat general-locotenentul Mark Hertling. Alte detalii puteţi citi apăsând AICI!

Gestul are însă o altă semnificaţie. Dură.

Este un avertisment elegant, dar fără echivoc, la adresa Ministerului rus al Apărării, al cărui titular a vizitat, neoficial, ascuns, teritoriul visat de Kremlin, ca să devină al doilea… Kaliningrad – Transnistria.

Asta ca o expresie a iluziei că americanii vor asista impasibili, la această uzurpare a graniţelor recunoscute de ONU.

Faptul că tocmai comandantul forţelor terestre americane, din Europa, a primit ordin de la comandantul-şef al armatei SUA, preşedintele Barack Obama, să folosească pretextul menţionat, pentru a confirma umbrela americană şi cea aliată asupra Republicii Moldova, indică sensul semnalului către Kremlin:

– Ruşi, nu treceţi Nistrul! Aici vor desanta, la nevoie, imediat, în forţă şi fără ezitare, militari americani…

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

~