NOAPTE SPECIALĂ LA CASA ALBĂ (VIDEO)

strautmanis_01

Michael Strautmanis este asistent adjunct al preşedintelui Statelor Unite şi consilier pentru angajament strategic al consilierei principale Valerie Jarrett. În acest rol, Michael este responsabil pentru coordonarea strategiilor de comunicare şi de angajament. În plus, el este şi consilier la Consiliul Preşedintelui privind Locurile de Muncă şi Competitivitate. În această calitate a scris rândurile de mai jos:

_________________________________

Arta a ajutat la crearea Americii pe care o cunoaştem şi o iubim astăzi. Şi unul dintre lucrurile cele mai bune – filmul – ne permite să privim, pe o fereastră, propriile noastre vieţi şi să avem şansa de a vedea lumea prin ochii altcuiva. Unul dintre eroii cinematografiei americane, Atticus Finch, afirma că “niciodată nu vei înţelege cu adevărat o persoană, până când nu vei lua în considerare lucrurile din punctul său de vedere, până când nu te vei pune în pielea lui şi nu vei umbla în ea.”

Acest citat este din filmul clasic “To Kill a Mockingbird”/”A ucide o pasăre batjocoritoare”, un film ce a format şi distrat generaţii întregi. Eu iubesc filmele. Şi am avut şansa, la o vârstă fragedă, ca să câştig experienţă, în lumea de dincolo de cartierul meu, din Chicago, pentru ca să îmi dezvolt competenţele necesare în viaţă.

Poveşti ca a mea, au constituit motivele pentru care preşedintele Obama este angajat în recunoaşterea importanţei artelor. Şi, ca parte a efortului său constant, de a recunoaşte şi de a sărbători artele şi impactul lor asupra ţării noastre, joi, 5 aprilie, preşedintele Obama a comemorat 50 de ani de la premiera filmului To Kill a Mockingbird – o adaptare, în 1962, a romanului publicat de Harper Lee, în 1960, despre inegalitatea rasială în statele din sud, prin găzduirea unei vizionări, în sala rezervată unor asemenea momente la Casa Albă. Printre invitaţii de onoare s-au numărat actori şi membrii de familie ai celor care au fost, într-un fel, sau altul, legaţi de acest film.

Printre ei se aflau Maria Badham Wilt, actriţa ce a jucat rolul lui Scout, Veronique Peck, văduva lui Gregory Peck, care a interpretat rolul lui Atticus Finch, şi elevii de la şcoala locală din Virginia, Washington-Lee High School.

Speranţa mea este că aceşti elevi au fost impresionaţi, atât de povestea derulată pe ecran, cât şi de modul în care a fost realizat filmul, după romanul revoluţionar, ce l-a inspirat, fiind notabil efortul constant, de a perfecţiona unirea noastră, pentru totdeauna, al tuturor celor ce au făcut filmul, cu un impact considerabil asupra milioanelor de spectatori, ce l-au vizionat, de-a lungul anilor.

Cât de relevantă este povestea din “To Kill a Mockingbird”, pentru lumea în care trăim astăzi?

Pentru mine, este un mare film artistic. Fiecare spectator va răspunde la această întrebare, pentru el însuşi

Eu ştiu însă că a fost o noapte specială la Casa Albă.

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

~