China a spus simplu: 不 = NU! (video)

2 mai nu a fost o zi cu veşti bune pentru generalii din vârful piramidei militare chineze. De ce? Atunci, în mod oficial, Filipine a cerut public, Statelor Unite, dotarea armatei sale cu nave de patrulare, aeronave şi radare menite a mări şansa de avertizare timpurie, în cazul unei agresiuni, prin surprindere, a Forţelor Armate Chineze.

S.

După cum se cunoaşte prea bine, China are o dispută teritorială cu statul filipinez – vizând bancul de nisip Scarborough.

Un context în care Albert de Rosario, şeful diplomaţiei filipineze a declarat că a solicitat SUA, la debutul acestei săptămâni, tehnica de luptă menţionată, plus staţii de observare amplasabile pe coastă, ca urmare a escaladării tensiunilor în relaţiile cu Beijing-ul.

Preocuparea autorităţilor filipineze este legată de o posibilă agresiune pe mare

şi de un probabil control maritim militar instituit în viitor, de China,
navă militară chineză
în zona maritimă pe care ambele state o revendică. În Marea Chinei de Sud.

Filipine doreşte şi o strângere a legăturilor de parteneriat cu Japonia, Australia, Coreea de Sud, pe probleme punctuale, precum securitatea maritimă, asistenţa umanitară şi acţiunea la dezastre naturale.

Niciuna dintre aceste ţinte nu înlocuieşte importanţa tratatului existent între Filipine şi Statele Unite, în baza căruia se şi desfăşoară exerciţii militare bilaterale disuasive – în mai multe locaţii, cu o frecvenţă mai mare.

Aşa cum a fost aplicaţia comună din luna aprilie.

France Presse reaminteşte că Filipine şi China s-au implicat într-o dispută vizând un banc de nisip în Marea Chinei de Sud, ambele naţiuni trimiţând acolo nave militare, ce staţionează, gata de acţiune, aproape de trei săptămâni.

Filipine susţine că arealul Scarborough este teritoriul său, deoarece se încadrează bine în cadrul celor 200 de mile marine – zonă economică exclusivă, recunoscută conform dreptului internaţional.

Deşi statul filipinez a apelat la arbitrajul O.N.U., China a spus simplu: 不 = NU!

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

~