Ce vrea Putin de la industria rusă de apărare

K.1

După cum a anunţat administraţia prezidenţială rusă, Vladimir Putin a iniţiat o reuniune cu privire la noile provocări cu care se confruntă industria de apărare a Rusiei. Preşedintele rus a subliniat necesitatea de a se consolida controlul asupra calităţii executării contractelor de apărare în toate etapele, de la iniţiere şi compoziţie, la performanţă maximă.

K.2

În plus, Vladimir Putin a subliniat necesitatea de a încuraja o concurenţă reală, în industria de apărare, inclusiv prin implicarea societăţilor civile şi a întreprinderilor private în programe de apărare. În viziunea şefului statului, industria de apărare a Rusiei trebuie să facă un salt tehnologic şi să finalizeze un ciclu de modernizare, a spus preşedintele.

K.3

Şi iată un citat antologic, din alocuţiunea lui Putin: Încă o dată vreau să subliniez faptul că noi trebuie să ridicăm prestigiul profesiunilor asociate cu industria de apărare, inclusiv prin acordarea de garanţii sociale suplimentare şi stimulente pentru specialiştii angajaţi în industrie. Desigur, noi ar trebui să le mărim salariile, şi vom discuta această problemă, inclusiv azi. Fraze ce nu le-am auzit rostite în România, de preşedinţii Iliescu, Constantinescu sau Băsescu…

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

~