Cum a preluat François Hollande comanda la Paris (video)

F.H.

În Franţa, ca şi în România, trecerea în revistă a gărzii de onoare este proba publică a preluării comenzii la nivel prezidenţial. Televiziunile pot transmite secundele marcate de atmosfera plină de culorile plutoanelor reprezentând categoriile de forţe armate şi de chipul evident serios al noului şef de stat. Nu şi gândurile celor echipaţi în uniformele militare…

…despre, de pildă, cum a discutat noul preşedinte François Hollande, cu predecesorul său, Nicolas Paul Stéphane Sárközy Nagy Bócsai, pe…Facebook…

…sau care a fost conţinutul convorbirii secrete dintre Hollande şi Sárközy:

Deoarece, din vremea ex-preşedintelui Ion Iliescu suntem percepuţi, la Paris, ca o ţară francofonă nu am mai făcut traducerile dialogurilor din cele două videoclipuri.

În schimb, fac o constatare şi formulez o întrebare retorică.

Constatarea? Bun. Sárközy a plecat de la conducerea Franţei. Dezavantaj – Budapesta. Clar. Fără echivoc. Bilă albă pentru Bucureşti.

Întrebarea retorică? A venit François Hollande. Va fi replica, în timp, a conduitei celui de-al 21-lea preşedinte al Republicii Franceze, François Maurice Adrien Marie Mitterrand? Dacă răspunsul este afirmativ…avantaj – Moscova.
Bilă neagră pentru Bucureşti.

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

~