Lecţie de învăţat (video)

Pe 22 mai, anul curent, seara, m-am jucat cu telecomanda. Aşa am dat de unul dintre canalele patronate de Televiziunea Publică Falimentată, unde o teleastă numai zâmbet şi candoare – evident profesională – era extaziată de prezenţa în studiou a unui personaj ce pretindea că ştie detaliile privind GLOBAL HAWK/ŞOIMUL GLOBAL.

ŞOIMUL GLOBAL

L-am ascultat atent. Până când i-a ieşit porumbelul pe gură.

Afirma că 13 aliaţi, plus SUA – “deci 14”, concluziona victorios patriotul de serviciu, parcă un înstelat ce părea cândva inteligent, sau de intelligence au decis achiziţionarea dronelor, cinci la număr de către NATO. Hopa!

Bunicuţul livra naivei prezentatoare informaţii la mâna a doua, primite de la prea-supuşii săi subordonaţi, din vremea când oficial era activ – neoficial fiind şi azi…

Detalii primite telefonic.

Dacă ar fi citit un text adecvat, ar fi reţinut că este vorba de 13 aliaţi – Bulgaria, Republica Cehă, Estonia, Germania, Italia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Norvegia, România, Slovacia, Slovenia şi Statele Unite ale Americii.

Aţi citit bine. SUA se numără printre cele 13 state aliate.

Deci nu… 14 (13+1) cum tot sublinia, plin de sine, bunicuţul cu stele pe umăr.

Şi dacă mai aveţi dubii că era prezent în studiou după principiul că el este cel mai bun, cel mai frumos, cel mai competent, atunci luaţi în calcul şi întrebarea timidă a teleastei, referitoare la unde anume ar putea fi, în viitor, cele cinci drone.

La care bunicuţul, sigur pe cele 14 state aliate – aiurea în tramvai! – aruncă, din mers, o indicaţie bună pentru telespectatorii naivi:“undeva în sudul Italiei.” Tot după ureche.

Şi tot în urma aceleiaşi convorbiri telefonice, din ciclul:“Ce aveţi nou, pe tema dronelor?”

Cu deferenţa cuvenită, dar ironia meritată de prestaţia mediocră, locul principal de operare, pentru Sistemul de Supraveghere a Alianţei/AGS – este vorba de cel al NATO, nu de acela al Comunităţii Statelor Independente, asta ca să nu avem dubii… – va fi la Baza Aeriană Sigonella din Italia, al cărei însemn îl reproduc aici:

Nascsm

Aceasta include Sigonella Naval Air Station, areal militar al Forţelor Navale Americane:

Baza fiind situată în Sicilia.

Facile da ricordare, non è vero?/Uşor de reţinut, nu-i aşa?

Doar dacă te uiţi pe hartă. Citeşti. Şi îţi mai aduci aminte de melodia:

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

~