IRAN: Avertismentul consilierului ayatolahului Khamenei

Consilierul pe afaceri internaţionale – al Marelui Ayatolah Sayyed Ali Hosseini Khamenei -, cunoscutul Ali Akbar Velayati a confirmat jurnaliştilor, de la Teheran, săptămâna trecută, dorinţa Iranului de a stabili legături de prietenie cu Egiptul, după ce noul preşedinte al acestei ţări va fi instalat în funcţie.

ALI A.V.

Cu acelaşi prilej, Velayati a condamnat intensificarea retoricii războinice a Israelului contra Iranului. El a afirmat că inamicii Republicii Islamice Iran nu îndrăznesc să organizeze un atac militar contra acesteia. Întrebat despre demonstraţiile de forţă ale Israelului şi ameninţarea cu un atac aerian împotriva Iranului, Velayati a apeciat că regimul sionist (a se citi Israelul) nu are nici puterea, nici curajul să rişte să facă acest lucru, pentru că ştie că, dacă va acţiona în acest sens, nu va mai exista.

Conform agenţiei de presă Fars News, oficiali civili şi generali iranieni au avertizat că orice mutare a inamicului, chiar şi cea mai mică agresiune, împotriva Republicii Islamice, va primi un răspuns distructiv şi va pune în pericol interesele duşmanilor Teheranului, în întreaga lume.

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

~