U.E.: Presiuni asupra preşedintelui Federaţiei Ruse

Preşedintele rus, Vladimir Putin, preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, şi preşedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, merg pe jos, spre cina informală a acestora, pe timpul summitului UE-Rusia.
Foto: EPA

UE 1

Oficialii UE intenţionează să facă presiuni asupra preşedintelui rus Vladimir Putin, pentru ca acesta să adopte o atitudine mai puternică faţă de Siria, pe timpul summitului din St Petersburg. Emisarii UE vor ca Rusia să pună presiune pe aliatul său sirian, pentru ca acesta să retragă blindatele din oraşe şi să respecte în totalitate planul de pace stabilit cu Kofi Annan.

După cum se ştie, Rusia şi China sunt, de asemenea, refractare la îndemnurile SUA şi UE de a condamna regimul sirian şi de a cere îndepărtarea preşedintelui Bashar al-Assad.

Preşedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, şi şefa politicii externe a UE, ​​Catherine Ashton, sunt printre cei care au participat la summitul de luni, 4 iunie. Duminică, Vladimir Putin a invitat liderii UE la o cină, la marginea oraşului.

Diplomaţii europeni consideră întâlnirea ca o şansă de a reînnoi relaţiile cu Putin, după revenirea sa la Kremlin. Liderii europeni mai doresc să discute despre schimburile comerciale şi programul nuclear controversat al Iranului. Rusia va aborda, în cadrul aceloraşi discuţii, problema călătoriilor fără viză, pentru cetăţenii săi, în Europa.

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

~