THINK TANK: Imaginea a două ministere româneşti

M.
_____________________

Americanca A.V.Flox

A.V.F.

a scris următorul text despre imaginea celor două mame, în uniforme militare, postată mai sus:
_____________________

Această fotografie, a două femei din Forţele Aeriene, care îşi alăptează copiii lor, realizată de Brynja Sigurdardottir mă face să iubesc această ţară pentru motive pe care nu le pot explica destul. Este o problemă oarecum de polarizare, totuşi, în câteva săptămâni care au trecut am observat o cantitate semnificativă de păreri despre… dacă este sau nu este necesar să alăpteze în timp ce poartă uniforma.

Robyn Roche-Paull, ex-mecanic de aeronave Hornets F/A-18 şi A-6, în marina militară, autorul unui studiu pe acest subiect, a exprimat o opinie cu privire la obiecţiile ridicate de către bărbaţi şi femei, din toate funcţiile din armată:

Principalul argument pare a fi că unii militari simt că nu există niciun fel, discret sau nu, care să poată menţine o conduită militară profesionisă în timp ce alăptează în uniformă. Punct. Este ca şi cum alăptarea unui copil scoate automat o femeie “în afara uniformei”, lucru adevărat mai ales dacă ea foloseşte orice tip de pânză aruncată peste copil, pentru a “ascunde” actul efectiv de alăptare, sau îşi ridică tricoul ei, descheind şi vestonul său militar.

Unii militari, femei în mod special, spun că alăptarea unui copil în uniformă subminează autoritatea lor, că acesta este un act foarte feminin, de hrănire, iar ele au nevoie să fie văzute, de către personalul lor, doar în calitate de autoritate şi nu ca o mamă.

Alte argumente împotriva alăptării, în uniformă, includ reglementări precum aceea că nu este permis să fie sărutate mâinile femeilor în uniformă, alăptarea fiind ceva similar. În toate cazurile, personalul chestionat pe această problemă a susţinut că actul alăptării nu are nimic de a face cu sexualizarea sânului feminin (deşi eu cred contrariul), ci este pur şi simplu o chestiune de menţinere a disciplinei şi bunei ordini, dar şi de aspect.

Ce credeţi? Păstraţi-vă ţinuta civilă şi decentă.
___________________________________________________________

Întrebarea finală a americancei A.V.Flox m-a determinat să reprivesc fotografia celor două mame în uniforme militare.

Şi aşa am avut iluzia că aceea din stânga este personificarea M.A.I., iar aceea din dreapta a M.Ap.N., bugetul celor de la interne fiind mai mare faţă de cel al armatei, personalul angajat fiind dublu ca efective, pe statele de plată.

Nu aş merge cu gândul mai departe, identificând pruncii cu formaţiuni politice avide de funcţii pe măsura clientelei numeroase…

___________________________________________________________

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

~