NATO: Obiectiv viitor – reţea, la nivel mondial, a forţelor speciale

S.F.

Într-un context internaţional tensionat de evoluţia dramatică a evenimentelor din Siria, de incertitudinea privind modul cum se vor finaliza convorbirile de la Moscova, din 18-19 iunie, dintre Iran şi SUA, China, Rusia, Marea Britanie, Franţa şi Germania, privind controversatul program nuclear iranian, structura de relaţii publice, a Cartierului General al NATO, a difuzat sinteza video a unui eveniment – despre care am mai scris, în acest areal electronic – numit sugestiv CONSTRUIREA PARTENERIATULUI GLOBAL AL FORŢELOR SPECIALE, o conferinţă care s-a derulat la Tampa, în Florida.

Mesajul principal? Cooperarea multinaţională exemplară, a forţelor pentru operaţiuni speciale, din cadrul NATO, constituie o pildă bună pentru coagularea unei reţele, la nivel mondial, a forţelor speciale.

În absenţa unei explicaţii oficiale, inexistenţa la această conferinţă a reprezentanţilor forţelor speciale române, al căror părinte recunoscut este generalul Ioan Sorin, ar putea fi pusă pe seama dezorientării şefului actual al Statului Major General al Armatei Românei, care asista mut la predarea-primirea fotoliului de ministru al apărării, la ministerul armatei.

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

~