SIRIA: Arme franceze şi turceşti confiscate la al-Haffa

SIRIA

Urmăriţi jurnalul televiziunii de stat, din Damasc, din 18 iunie, de data asta în limba engleză.

După cum se poate vedea, din imaginile postate mai jos, este linişte şi pace!

Preşedintele Assad a sugerat o coordonare mai strânsă, pragmatică, între structurile industriaşilor şi acelea de stat, pentru a da viabilitate strategiei economice a Siriei.

Stat evident democratic.

Apoi Adunarea Poporului, din acelaşi Damasc, a luat în discuţie formarea de noi comitete, menite a reforma statul sirian.

Ulterior este menţionat protestul ministrului sirian de externe, adresat factorilor decidenţi de la ONU, faţă de decizia Consiliului Ligii Arabe de a stopa transmisia, prin satelit, a canalelor siriene de televiziune.

Măsură care ar afecta – ţineţi-vă bine surâsul, evident amar…- libertatea de a fi informat.

Apoi este citat, copios, preşedintele Iranului, care, într-un interviu dedicat naivilor din lumea arabă, a declarat că o soluţie în Siria poate fi găsită doar într-o atmosferă …

…prietenoasă, liniştită!

Doar morţii de până acum – în urma manifestaţiilor şi confruntărilor din stradă – şi-au făcut singuri rău, dorind destabilizarea ţării…

Nu în cele din urmă, vine ştirea cea mai tare.

Autorităţile siriene de resort au confiscat arme turceşti şi franceze, în localitatea al-Haffa. Acestea erau aduse de terorişti proveniţi din Liban, care s-au confruntat cu forţele de securitate siriene.

Alte confruntări, ale aceloraşi subunităţi siriene specializate, având loc la graniţa cu Irakul, în zona localităţii Deir Ezzor.

Finalul este apoteotic, sugerând, printr-un montaj abil, că pierderile de vieţi omeneşti, de până acum, sunt strict rodul intervenţiilor grupurilor teroriste străine.

Altfel, Siria merge înainte, pe calea trasată de preşedintele Assad…

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

~