REPUBLICA MOLDOVA: Cu gândul la U.E., dar neieşită din C.S.I.!

S.B.

STAN, cel din Chişinău:

– Misia noastră este să menţinem Transnistria în graniţele post-sovietice. Uite, la al cincilea congres al partidului Obnovlenie, ce deţine majoritatea mandatelor în Sovietul Suprem de la Tiraspol, Anatoli Kaminski a cedat şefia partidului adjunctului său, Mihail Burla. El a preluat de la Kaminski şi postul de speaker al legislativului local. Anterior, preşedinte al partidului a fost Evgheni Şevciuk, liderul actual al administraţiei tiraspolene. Mihail Burla este de naţionalitate român şi cunoaşte limba română, fiind originar din regiunea Cernăuţi.

BRAN, conaţionalul din Râşnov:

– Tu nu vezi că, astfel, Rusia vrea să vă blocheze intenţiile de a rămâne, definitiv, în spaţiul comunităţii europene?

STAN, cel din Chişinău:

– Noi, moldovenii, avem drumul nostru! Pe 26 iunie, la Bruxelles va fi Reuniunea Oficială a Consiliului de Cooperare RM-UE, în cadrul căreia vor fi evaluate acţiunile republicii noastre în ultima jumătate de an, conform standardelor UE. Acolo, vor fi trasate sarcinile pentru următoarele şase luni. La Bruxelles vor fi semnate Acordul privind Spaţiul Aerian Comun şi Acordul privind Indicaţiile Geografice.

BRAN, conaţionalul din Râşnov:

– Mai trece multă apă pe Nistru, până liderii de la Chişinău vor decide retragerea oficială, a Republicii Moldova, din Comunitatea Statelor aşa-zis Independente, controlată de Moscova. Cu gândul la U.E., dar neieşită din C.S.I.! Greu la deal, cu boii mici…

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

~