OBAMA: Georgia, precum Republica Moldova

Preşedintele Barack Obama, în dialog cu şeful personalului Jack Lew:

B.O.

Fotografie realizată de Pete Souza
_________________________________

Jack Lew:

– Domnule preşedinte, m-a sunat conaţionalul nostru, ambasadorul Alexander Vershbow, care, în calitatea sa de secretar general-adjunct al NATO va vizita Georgia, în zilele de 28 şi 29 iunie.

Barack Obama:

– Îmi place. Este dinamic…

Jack Lew:

– Da. Vroia să ştie dacă aveţi instrucţiuni speciale pentru el, având în vedere întâlnirea bilaterală cu preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, derulată în Mexic, pe 18 iunie, la San Jose Del Cabo. Asta pentru că el se va întâlni, la Tbilisi, cu Giorgi Baramidze, vicepremier, Vano Merabichvili, ministrul de interne, Bachana Akhalaia, ministrul apărării, şi Giorgi Bokeria, consilier pentru securitate naţională. Întâlniri separate va avea şi cu preşedintele Parlamentului, David Bakradze, precum şi cu reprezentanţi ai opoziţiei. De altfel, Vershbow va rosti şi o alocuţiune, în cadrul conferinţei privind securitatea apărării în Georgia, care se va ţine la Batumi, pe 29 iunie.

Barack Obama:

– Să procedeze ca şi pe timpul vizitei derulate recent, tot de el, la Moscova. Confirmă public că ştim punctul de vedere al Kremlinului, privind Abhazia şi Osetia de Sud, pe care NATO, ONU, implicit SUA le consideră părţi inseparabile ale Georgiei, stat care, după consolidarea democraţiei, prin următoarele alegeri libere, are şansa sa de a intra în Alianţa Nord-Atlantică. Precum Republica Moldova.

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

~