THINK TANK: Pentru o lovitură de stat perfectă!

SUA

În România încăpută sub controlul aproape total al USL şi al executivului condus de Victor Ponta, riscul degradării democraţiei şi statului de drept, în urma anularii principiului separaţiei puterilor în stat şi absolutizării autorităţii forului legislativ şi a majorităţii guvernamentale a atins cote fără precedent, scrie Deutsche Welle.

Un parlament a cărui majoritate nici măcar nu s-a constituit prin alegeri democratice se foloseşte de instrumentele democraţiei spre a desfiinţa democraţia în mod paşnic, pe uşa din dos, nu atât prin anularea separaţiei puterilor în stat, ci prin dezechilibrarea lor durabilă şi prin castrarea tuturor puterilor situate în afara parlamentului.

Nu e clar, dacă şi cum, ar fi posibilă salvarea democraţiei şi a statului de drept autentic, prin contracararea acestei lovituri de stat parlamentare, aflate în plină derulare.

Pericolul unui succes al loviturii de stat parlamentare, care să repete la Bucureşti ce s-a făcut la Budapesta este mai mare decât oricând.

__________________________________

Cum pe micile ecrane, jurnalişti şi politicieni pătimaşi s-au transformat din portavoci în arme cu rafale de… invective, etichetări nervoase şi preziceri catastrofale, m-am gândit cum le-ar sta lor, europeni cu un coeficient de inteligenţă peste medie, primind în dotare… armament individual real, ca să aibă fiecare un piedestal, teoretic de cristal, context în care merită şi să fie comparaţi cu cele mai noi produse necesare campaniei, deloc electorală, derulată într-un teatru de operaţiuni militare:

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

~