TURCIA: Musulmanii neinstruiţi, de la conducerea ţării, şi-au adus aminte că au armată!

Presat de situaţia de criză, premierul turc – nu şi cel român…- şi-a adus brusc aminte de aviatorii militari!

T.

Agenţia Associated Press a transmis că Turcia a dislocat baterii antiaeriene şi alte categorii de tehnică de luptă, la graniţa cu Siria.

Este o demonstraţie publică de forţă, confirmată de imagini televizate, cu camioane ce tractează tunuri antiaeriene, intrând într-un avanpost militar, situat lângă satul de frontieră Guvecci, aşezat faţă în faţă cu o subunitate militară siriană, dislocată la câţiva kilometri, peste graniţă.

Premierul Recep Tayyip Erdogan a avertizat, marţi, că orice unitate militară siriană, care se apropie de frontiera turcă va fi tratată ca o ameninţare directă.

Pentru neştiutori – precum papagalii din presa civilă trebuie precizat că forţele armate ale unui stat suveran pot să se deplaseze nestingherit, pe teritoriul naţional, doar în Europa fiind instituită reglementarea conform căreia se anunţă anterior efectivele, scopul şi durata unor asemenea manevre, pentru a evita interpretări eronate şi lovituri punitive ale statului ce se simte ameninţat.

Clovnul zilei este chiar… preşedintele Abdullah Gul, care a dorit să se ştie că a prezidat o reuniune a Consiliului Naţional de Securitate, în cursul zilei de joi, 28 iunie…

Una în care Gul a redescoperit adevărul că… fără generalii pe care i-a umilit – prin întemniţarea arbitrară a camarazilor lor -, declaraţiile sale, ca şi acelea ale lui Erdogan – extrem de belicoase – nu fac nici cât o ceapă degerată!

Se evită punerea punctului pe I!

Preşedintele Siriei a autorizat doborârea avionului militar turc, după o convorbire telefonică cu Vladimir Putin. Îmbătrânitul în rele, de la Kremlin, dorea – în megalomania sa – nici mai mult, nici mai puţin, decât testarea capacităţii de reacţie a…Alianţei Nord-Atlantice!

Însă amândoi au uitat două detalii!

Efectivele Forţelor Armate Turce sunt mai mari, cu cel puţin 200.000 de luptători, decât cele ale Federaţiei Ruse.

Iar Turcia are sprijinul ferm al NATO.

Pe când Rusia nu se bucură decât de… zâmbetul duplicitar al Chinei.

Până la alegerile prezidenţiale din Statele Unite, preşedintele Assad are toate şansele să devină o simplă amintire

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

~