KREMLIN: Cum este privită venirea generalului Wesley Clark la Bucureşti

În dimineaţa zilei de 6 iulie s-a desfăşurat şedinţa Consiliului de Securitate al Federaţiei Ruse.

K.

Premierul Dmitri Anatolevici Medvedev, în stânga fotografiei, lângă Putin:

– Vladimir Vladimirovici, colegii mei, din Consiliul de Securitate, ar dori să cunoască opinia dumneavoastră privind modul în care a ajuns generalul Wesley Kanne Clark, consilierul onorific al premierului român…

Preşedintele Vladimir Vladimirovici Putin:

– Dragul meu Dmitri Anatolevici…este ca în orice alt banc transmis de Radio Erevan. Nu a fost solicitat. A fost trimis. Şi aici este meritul consilierilor lui Obama, care l-au perceput pe noul şef al executivului ca pe un june fără experienţă, în conducerea statului şi fără conexiunile necesare, nu doar la Washington D.C., ci şi în Vestul şi Răsăritul Europei. De pildă, de când a fost instalat la Palatul Victoria ţi-a dat vreun telefon?

Premierul Dmitri Anatolevici Medvedev:

– Mie? Nu.

Preşedintele Vladimir Vladimirovici Putin:

– Păi vezi…Dar s-a dus la ambasada noastră, din Bucureşti, unde a ţinut un discurs optimist, precum Mircea Geoană, tot la acelaşi sediu diplomatic, Geoană fiind apoi… debarcat.

Premierul Dmitri Anatolevici Medvedev:

– Deci, generalul Clark?!…

Preşedintele Vladimir Vladimirovici Putin:

– Ca să îl citez pe prietenul tău, mai nou şi al meu, Barack Obama: “Vova, tu ai reuşit introducerea limbii ruse în regiunile ortodoxe ale Ucrainei – ca să arăţi zona intangibilă, în caz de secesiune a părţii occidentale, catolice, din această ţară -, eu trebuia să întăresc castrul de la Bucureşti, cu un general care a luptat în zonă şi cunoaşte unde se opreşte aria noastră de protecţie militară şi unde începe a voastră – pe Nistru.” Acuma aţi priceput, tovarăşi?

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

~