AFGANISTAN: Talibanii au executat o femeie

A.

Preşedintele afgan Hamid Karzai – precizează Vocea Americii – a condamnat ferm, luni, executarea publică a unei tinere de către talibani. Karzai a numit acest act – arătat pe un video, semnalat pentru prima dată de agenţia de ştiri Reuters, care a fost postat pe YouTube şi preluat de reţelele de televiziune prin cablu – derulat în provincia de nord a Parwan, drept o “crimă atroce şi de neiertat”. El a ordonat autorităţilor să facă tot posibilul pentru a aresta şi pedepsi pe cei responsabili.

Şeful forţelor SUA şi ale NATO în Afganistan, generalul John Allen, a descris imaginile filmate ca “o atrocitate de o cruzime de nedescris!” El a spus că “brutalitatea continuă” a talibanilor, faţă de civili nevinovaţi, în special femei, “trebuie să fie condamnată în termenii cei mai fermi.”

Videoclipul a fost iniţial obţinut de agenţia de ştiri Reuters şi nu a fost verificat în mod independent, dar oficialii din Parwan afirmă că filmarea s-a făcut la sfârşitul lunii trecute.

Guvernatorul provinciei, Bassir Salangi, a declarat că această crimă este o dovadă că talibanilor nu le pasă de drepturile oamenilor.

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

~