YAHOO: 10 perfect, al Nadiei Comăneci

Utilizatorii Yahoo, varianta în engleză, au avut azi bucuria să vizioneze imaginile de mai sus, însoţite de rânduri Magna Cum Laude:
__________________________________

În 26 de secunde, Nadia Comăneci a schimbat cursul istoriei în gimnastică. Zburând de la bara mică la cea mare şi înapoi, de cinci ori, în clipe diferite, Comăneci a demonstrat o artă care nu a fost niciodată văzută înainte. Şi când exerciţiul ei s-a terminat – atunci când ea a rămas în picioare, după aterizare, după un flip complet şi o întoarcere pe jumătate – judecătorii de la Jocurile Olimpice de vară, din 1976 au rămas fără nicio alegere: au trebuit să îi acorde un perfect 10, un scor pe care nicio altă gimnastă nu l-a câştigat-o vreodată, înainte.

A fost perfectă? Ea nu crede acest lucru, dar evoluţia ei la paralele a fost cel mai apropiat lucru de perfecţiune, pe care oricine l-a văzut vreodată, şi astfel o notă pentru cel mai mare merit a fost normal să-i fie acordată.

De şase ori a mai obţinut Comăneci scoruri perfecte, la acele Jocuri Olimpice, fiecare venind pe paralele şi la bârnă. Performanţa ei fiind: trei medalii de aur, una de argint şi una de bronz.

O româncă necunoscută a mers la acele jocuri, la 14 ani, Comăneci lăsând la Montreal un renume, cunoscut apoi, în întreaga lume, pur şi simplu ca Nadia.

Treizeci şi şase de ani şi opt Jocuri Olimpice mai târziu, performanţa ei rămâne standardul cu care toate celelalte gimnaste de sex feminin sunt măsurate.

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

~