POSTUL MILITAR DE RADIO, din Israel, despre migranţii din Africa

TZAHAL

După cum transmite agenţia Associated Press, la postul de radio al Tzahal/IDF/Forţelor de Apărare a Israelului – canal de comunicare modernă nedorit în armata română, de succesivi lideri civili mediocri – ministrul de interne Eli Yishai a declarat că Israelul va începe concentrarea, a mii de migranți neautorizaţi sudanezi, într-un centru de detenție, dacă nu părăsesc țara în mod voluntar. Operaţiunea va începe la mijlocul lunii octombrie.

Yishai a mai afirmat, la postul militar de radio, joi, că, din moment ce migranții nu pot lucra, “ei se vor îmbolnăvi de a fi aici și vor dori să plece de bună voie.”

Israelul se confruntă cu un aflux de 60.000 de migranți din Africa, inclusiv 15.000 din Sudan. Guvernul israelian insistă pe faptul că majoritatea lor vin pentru a găsi o viață mai bună, nu un azil. Cei mai mulţi sunt din Sudan și Eritreea, state cu regimuri represive.

Israelul nu îi poate retrimite în țările lor, pentru că a semnat un tratat internațional privind refugiații, care interzice returnarea migranților, în țările considerate de natură să-i persecute.

_____________________________________________

Antrenament al militarilor, cu şi fără cosiţe, din Batalionul Caracal, al armatei israeliene:

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

~