ÎN RĂZBOI NU EXISTĂ clipe de respiro (II)

Episodul 2: Costă, ca să fii învingător!

Antena 3 a invitat, printr-un jurnalist – despre care va veni curând vremea să scriu aşa cum merită propaganda sa anti-românească -, un istoric recent întors de peste Ocean, care a enunţat, cu preţiozitate, o imensă prostie:“America este o altă lume…” Şi teleastul s-a udat, în zona oculară, de lácrima-Chrísti, cu bucuria machiavelică a tâmpului limitat de propriile sale îngustimi spirituale şi agenda politică partizană, pe care o serveşte cu o patimă demnă de un raliu la care participă, pe post de copilot, actualul premier.

100924-F-6044B-509

Nu. America nu este o altă lume! Pământenii de acolo sunt egalii noştri. Care se supun legilor. Şi preferă concurenţa, nu peşcheşul. Adevărul rostit în faţă. Nu păcăleli electorale, credibile doar de disperaţii alegători, septuagenari şi octogenari – din primitivul mediu rural românesc. Cel ajuns aşa datorită inginerului hidrotehnic Ion Iliescu. Şi acoliţilor lui, din primii ani de furtişaguri din avuţia naţională.

America de azi şi România generaţiei tinere au în comun dorinţa de a învinge, onest, în toate domeniile, cel mai bun! Nu cel mai mincinos, hoţ sau demagog. Asta mai merge…în Federaţia Rusă. Şi în arealurile vlăguite de oficiali locali îmbogăţiţi de neatenţia, programată, a tututor guvernelor postdecembriste. Inclusiv a celui actual. Care foloseşte cuvântul fermă cu disconfortul de a nu putea rosti…colhoz.

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

~